Ξεπερνούν το 1,5 εκατ. οι άνεργοι στην Ελλάδα

«Γονατίζουν» τα ιστορικά μαγαζιά της Αθήνας

Περισσότερους από 1,5 εκατ. ανέργους θα έχει η Ελλάδα μέχρι τα τέλη του έτους. Αυτή τη δραματική πρόβλεψη κάνει, μιλώντας στο newsbeast.gr ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Γιώργος Ρωμανιάς.

«Σήμερα, με βάση τα στοιχεία που διαθέτουμε, υπολογίζουμε ότι οι άνεργοι φτάνουν τους 1,2 εκατ. πολίτες και μέχρι το τέλος της χρονιάς άλλοι 300.000 άνθρωποι εκτιμούμε ότι θα έχουν χάσει τη δουλειά τους», λέει χαρακτηριστικά.
Για να επισημάνει ότι για πρώτη φορά ακόμη και οι πιο παραγωγικές ηλικίες (45 – 55 χρόνων) υποφέρουν από την ανεργία.

«Ποσοστά ανεργίας είχαμε συνήθως μετά τα 55. Τώρα όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και η ανεργία έχει πλήξει και τις πιο παραγωγικές ηλικίες. Εκτός αυτού, παρατηρείται ότι και οι νέοι δυσκολεύονται να βρουν δουλειά (γυναίκες σε ποσοστό 38% και άνδρες σε 32% αντίστοιχα)».

Γι' αυτό το λόγο, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ συμμερίζεται απόλυτα την απόφαση χιλιάδων Ελλήνων να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση εργασίας σε χώρες του εξωτερικού. «Πλέον οι νέοι δεν προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να αφήσουν τη χώρα τους αλλά για το ποια χώρα θα προτιμήσουν», τονίζει.

Άλλωστε, ένα πέρασμα από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας αλλά και της επαρχίας καταδεικνύει με τα πιο μελανά χρώματα ότι τα «λουκέτα» αποτελούν σύνηθες φαινόμενο της εποχής.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.