«Ξηλώνεται το πουλόβερ» της ευρωπαϊκής βοήθειας στο Νότο

Και μετά την Ισπανία, ποια χώρα παίρνει σειρά; Στο ερώτημα αυτό, η απάντηση είναι σχετικά εύκολη. Μια απλή ματιά στον πίνακα με τα spreads των 10ετών ομολόγων, είναι αποκαλυπτική: η Ιταλία. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες, όπως στην περίπτωση της Μαδρίτης, έτσι και σε αυτή της Ρώμης, θα βρεθεί ένα μοντέλο ώστε και λεφτά να φτάσουν στην οικονομία της, και μνημόνιο – τουλάχιστον με τους γνωστούς …όρους – να μην υπογραφεί.

Το πιθανότερο είναι πως και σε αυτή την περίπτωση η οικονομική βοήθεια θα «πάει» κατευθείαν για τη στήριξη των ιταλικών τραπεζών, που αντιμετωπίζουν τα ίδια κι ενδεχομένως μεγαλύτερα προβλήματα από τις ισπανικές. Ωστόσο, εν προκειμένω, το ζητούμενο έχει να κάνει για τον τρόπο με τον όποιο θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες «προβληματικές» χώρες.

Ηδη, οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες έχει ενταθεί η πίεση από την Ιρλανδία για την αναθεώρηση και της δικής της σχέσης με την τρόικα των δανειστών, κάτι το οποίο εδράζεται στο γεγονός ότι το ιρλανδικό πρόβλημα είναι ίδιο με το ισπανικό και το ιταλικό. Αν όμως η ΕΕ κάνει αποδεκτό αυτό το αίτημα, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή των Ελλήνων και των Πορτογάλων κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει επ’ ουδενί….

[sc:Πηγή id=”http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=96511″ ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *