«Ξηλώνεται το πουλόβερ» της ευρωπαϊκής βοήθειας στο Νότο

Και μετά την Ισπανία, ποια χώρα παίρνει σειρά; Στο ερώτημα αυτό, η απάντηση είναι σχετικά εύκολη. Μια απλή ματιά στον πίνακα με τα spreads των 10ετών ομολόγων, είναι αποκαλυπτική: η Ιταλία. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι τελευταίες πληροφορίες, όπως στην περίπτωση της Μαδρίτης, έτσι και σε αυτή της Ρώμης, θα βρεθεί ένα μοντέλο ώστε και λεφτά να φτάσουν στην οικονομία της, και μνημόνιο – τουλάχιστον με τους γνωστούς …όρους – να μην υπογραφεί.

Το πιθανότερο είναι πως και σε αυτή την περίπτωση η οικονομική βοήθεια θα «πάει» κατευθείαν για τη στήριξη των ιταλικών τραπεζών, που αντιμετωπίζουν τα ίδια κι ενδεχομένως μεγαλύτερα προβλήματα από τις ισπανικές. Ωστόσο, εν προκειμένω, το ζητούμενο έχει να κάνει για τον τρόπο με τον όποιο θα αντιδράσουν οι υπόλοιπες «προβληματικές» χώρες.

Ηδη, οι πληροφορίες που έρχονται από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ώρες έχει ενταθεί η πίεση από την Ιρλανδία για την αναθεώρηση και της δικής της σχέσης με την τρόικα των δανειστών, κάτι το οποίο εδράζεται στο γεγονός ότι το ιρλανδικό πρόβλημα είναι ίδιο με το ισπανικό και το ιταλικό. Αν όμως η ΕΕ κάνει αποδεκτό αυτό το αίτημα, τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει την οργή των Ελλήνων και των Πορτογάλων κι αυτό είναι κάτι που δεν το θέλει επ’ ουδενί….

[sc:Πηγή id=”http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=96511″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.