«Οικουμενική» με… 38%;

του Γιώργου Δελαστίκ

Στην εντύπωση ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει από κοινού με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στον σχηματισμό μνημονιακής κυβέρνησης δημιούργησε χθες ο Φώτης Κουβέλης προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο, αφού υποτίθεται ότι η ΔΗΜΑΡ κατέτασσε τον εαυτό της στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Από το πρωί βοούσαν οι φήμες ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ήταν έτοιμοι να προσφέρουν την πρωθυπουργία στον Φ. Κουβέλη προκειμένου να συγκεντρώσουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεδομένου ότι η ΝΔ έχει 108 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 41 και η ΔΗΜΑΡ 19 – σύνολο 168 έδρες.

Η υπόθεση εθεωρείτο όμως μάλλον κακόβουλη υπονόμευση του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ μέχρι αργά το απόγευμα, όταν ο ίδιος ο Φώτης Κουβέλης έκανε δηλώσεις υπέρ του σχηματισμού μιας δήθεν «οικουμενικής» κυβέρνησης μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης που έχει δοθεί στον τελευταίο.

Αγνοούμε φυσικά αν θα τελεσφορήσει η προσπάθεια συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει, αν ο Φ. Κουβέλης έχει αποφασίσει να τελευτήσει τον πολιτικό του βίο ως πρωθυπουργός ή ως συγκυβερνών «σωτήρας» της Ελλάδας.

Εικασίες επί του θέματος αυτού δεν έχουν όμως κανένα νόημα, αφού σε ελάχιστα 24ωρα θα γνωρίζουμε τα γεγονότα που θα συνθέτουν την πραγματικότητα. Ομολογούμε, όμως, ότι εντυπωσιαστήκαμε βαθύτατα από τις δηλώσεις του Φ. Κουβέλη. Αδυνατούμε να αντιληφθούμε γιατί πρόβαλε τη θέση της συγκρότησης «οικουμενικής» κυβέρνησης, αν δεν είναι αποφασισμένος ήδη να συγκυβερνήσει πάση θυσία με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Δεν ωφελεί να κρυβόμαστε. Ο Φ. Κουβέλης είναι έμπειρος πολιτικός. Γνωρίζει άριστα ότι μετά τις δηλώσεις υπέρ μιας μνημονιακής κυβέρνησης που έκανε, το κόμμα του δεν έχει πλέον διασφαλισμένη ούτε καν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, αν τελικά γίνουν εκλογές τον Ιούνιο.

Από πλευράς στελεχών και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ είναι απολύτως σίγουρο ότι ο Φ. Κουβέλης δεν θα αντιμετωπίσει απολύτως κανένα πρόβλημα, αν συμμετάσχει σε συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ιδεολογικά και πολιτικά δεν έχουν απολύτως κανένα πρόβλημα με μια τέτοια συγκυβέρνηση.

Οι βουλευτές μάλιστα θα είναι πανευτυχείς αν υπάρξει τέτοια εξέλιξη. Οχι μόνο κάποιοι από αυτούς θα γίνουν υπουργοί, αλλά και όλοι τους θα απολαύσουν τη βουλευτική τους καρέκλα για αρκετά χρόνια -έτσι τουλάχιστον ελπίζουν- αντί να τρέχουν να την ξανακερδίσουν σε έναν μήνα, έχοντας επιπλέον τη βεβαιότητα ότι κάποιοι θα τη χάσουν οπωσδήποτε.

Εννοείται ότι σε περίπτωση συγκυβέρνησης η ΔΗΜΑΡ θα εξαφανιστεί εκλογικά, αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους βουλευτές και τα στελέχη της, αφού θα έχουν στο μεταξύ φροντίσει να μετεγγραφούν στο διάδοχο του ΠΑΣΟΚ κεντροαριστερό πολιτικό σχήμα, εξασφαλίζοντας το προσωπικό πολιτικό τους μέλλον, στο μέτρο του δυνατού.

 

Ολα αυτά είναι υποθέσεις. Το βέβαιο είναι ότι συνιστά πολιτική φαιδρότητα ο ισχυρισμός ότι μια κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ μπορεί να χαρακτηριστεί «οικουμενική» δεδομένου ότι το 18,85% των ψήφων που πήρε η ΝΔ, αθροιζόμενο στο 13,18% του ΠΑΣΟΚ και στο 6,11% της ΔΗΜΑΡ μάς κάνει συνολικά μόλις 38,14%. Πώς είναι δυνατόν μια κυβέρνηση στηριζόμενη μόλις στο ένα τρίτο και κάτι των ψήφων, με το 60% του λαού εναντίον της, να θωρηθεί «οικουμενική»; Ούτε κατά διάνοια! Δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να νομιμοποιηθεί στα μάτια του ελληνικού λαού μια τέτοια κυβέρνηση. Θα είναι πάντα μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία θα έχει πραξικοπηματικά διαστρεβλώσει πλήρως τη μόλις διατυπωθείσα μέσω των εκλογών βούληση του ελληνικού λαού.

Η όξυνση των κοινωνικών αντιθέσεων στο έπακρο είναι αναπότρεπτη. Οι κοινωνικές συγκρούσεις θα προσλάβουν βίαια χαρακτηριστικά. Αυτό όμως δεν εγγυάται οπωσδήποτε την κατάρρευση ή την ανατροπή υπό το κράτος της λαϊκής οργής της ενδεχόμενης «οικουμενικής» κυβέρνησης μειοψηφίας του 38%. Στη ζωή θα κριθεί αν θα επικρατήσει ή αν θα καρατομηθεί πολιτικά.

Μνημονιακοί
Ισως δεν έχουν άλλη ευκαιρία

Η ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ψήφος του ελληνικού λαού και η απροσδόκητης έκτασης καταβαράθρωση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους υποστηρικτές του Μνημονίου. Η αμετανόητη μετεκλογική στάση των ηγετών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατέστησε ήδη σχεδόν βέβαιο γεγονός την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τη ΝΔ, αν γίνουν εκλογές τον Ιούνιο. Σε αυτή την περίπτωση όμως είναι απολύτως αδύνατον από μαθηματική σκοπιά να συγκεντρώσουν όλα μαζί τα μνημονιακά κόμματα πάνω από 100-130 έδρες στην καλύτερη περίπτωση. Υπό το πρίσμα αυτό, ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τη ΔΗΜΑΡ να σχηματίσουν κυβέρνηση, έστω και λαϊκής μειοψηφίας, αντί να οδηγηθούν σε εκλογές-λαιμητόμο για τα κόμματα αυτά.

[sc:Πηγή id=”http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.