Οι Έλληνες καπνιστές το ρίχνουν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο…

Πάνω από 200.000 οι χρήστες του στην Ελλάδα, τη στιγμή που από κάποιος θεωρείται επιβλαβές!

Ηλεκτρονικό τσιγάρο… ανάβουν ολοένα και περισσότεροι Ελληνες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 200.000 – 250.000 πολίτες έχουν αντικαταστήσει τα συμβατικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ωστόσο εντείνεται η διαμάχη των ειδικών για το κατά πόσον τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή ή επιβλαβή για την υγεία των καταναλωτών.

Ωστόσο η πλειονότητα των «ηλεκτρονικών» καπνιστών έχει την πεποίθηση ότι η νέα συνήθεια είναι λιγότερο επιβλαβής για τον οργανισμό. «Γκρίζα ζώνη» αποτελεί για τους επιστήμονες η πεποίθηση αυτή, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχουν γίνει μελέτες σε ό,τι αφορά τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του ηλεκτρονικού τσιγάρου στον οργανισμό. «Δεν γνωρίζουμε πόσο επικίνδυνο είναι» υπογραμμίζει η πνευμονολόγος, υπεύθυνη του Ιατρείου Διακοπής του Καπνίσματος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης Ιωάννα Μητρούσκα. Η κ. Μητρούσκα συμπληρώνει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο «δεν αποτελεί επισήμως εναλλακτικό τρόπο διακοπής καπνίσματος» και επισημαίνει ότι εγκεκριμένα είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα και βοηθήματα που πωλούνται από τα φαρμακεία.

www.katoci.com

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Οι Έλληνες καπνιστές το ρίχνουν στο ηλεκτρονικό τσιγάρο…”

  1. Πάντως εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και 9 μέρες και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος.

    Καθάρισαν τα πνευμόνια μου, αναπνέω καλύτερα, δεν σφυρίζω όταν κοιμάμαι, δεν βρωμάνε στόμα – ρούχα – σπίτι και είναι πολύ οικονομικότερο, περίπου στο 1/3 του κόστους του αληθινού τσιγάρου.

    Άσε που το χρησιμοποιείς σε χώρους, όπου απαγορεύεται το κάπνισμα.

    Αυτό που δεν λέει κανένας είναι τα εξής δύο απλά πράγματα:

    1. Φάμπρικες και κράτος χάνουν ένα σκασμό λεφτά και δεν τους αρέσει.

    2. Μεταξύ ηλεκτρονικού τσιγάρου, για το οποίο δεν υπάρχουν ιατρικές μελέτες και αληθινού τσιγάρου, για το οποίο όλες οι ιατρικές μελέτες λένε ότι σκοτώνει εγγυημένα, ποιό θα προτιμούσατε;

     

    *** Special Thanks to Sophia and Rogue

     

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *