Οι Έλληνες, οι τράπεζες και οι μύγες

“Οι Έλληνες μεταφέρουν τα χρήματά τους από τις ελληνικές τράπεζες σε αυτές του εξωτερικού με ανησυχητικό ρυθμό” γράφει η Activist Post και “αν δεν γίνει κάτι δραστικό και μάλιστα σύντομα οι ελληνικές τράπεζες θα αρχίσουν να ‘πέφτουν σαν τις μύγες'” σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.

“Οι καταθέτες φοβούνται ότι αν αφήσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες και η Ελλάδα φύγει τελικά από το ευρώ, η αξία των καταθέσεών τους.. σχεδόν αθα μηδενιστεί -καθώς θα επιστρέψουν στο εθνικό τους νόμισμα, στη δραχμή.” αναφέρει το δημοσίευμα.

 

 

“Οι Έλληνες απέσυραν συνολικά 894 εκατομμύρια ευρώ μόνο τη Δευτέρα στις 14 του Μαίου, ενώ ανάλογο ποσό αποσύρθηκε και την επόμενη ημέρα. Ο ρυθμός -όπως αντιλαμβάνεστε- είναι καταιγιστικός” γράφει η Active Post.

“Σημειώνουμε ότι από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι τον Μάρτιο έχει μεταφερθεί σε τράπζες του εξωτερικού το 30% του συνόλου των καταθέσεων.” αναφέρει το δημοσίευμα.

“Κυκλοφορούν φήμες ότι η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει την επιβολή ορίου στις αναλήψεις προκειμένου να σταματήσει το εν λόγω φαινόμενο” κλείνει το δημοσίευμα.

[sc:Πηγή id=”http://www.enikos.gr/economy/45186,Oi_Ellhnes_oi_trapezes_kai_oi_myges.html” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *