Οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πληρώσουν τα 863 εκατ. ευρώ του σκανδάλου Proton Bank

Η Proton Bank αποτελεί και επίσημα πλέον την πρώτη κρατικοποιημένη τράπεζα στη χώρα, καθώς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έκανε πρεμιέρα χθες, αναλαμβάνοντας να καλύψει την «μαύρη τρύπα» που άφησε η προηγούμενη διοίκηση υπό τον έλεγχο του μεγαλομετόχου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Η μαύρη «τρύπα» που καλείται να κλείσει το ΤΧΣ, δηλαδή το Ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση οι Ελληνες φορολογούμενοι, δεν είναι διόλου μικρή, αφού, σύμφωνα με αξιολόγηση της Ernst & Young (κατόπιν παραγγελίας της ΤτΕ), αυτή ανέρχεται στα 863 εκατ. ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι ο μεγαλοεπιχειρηματίας κατάφερε να απεμπλακεί από τις κατηγορίες υπεξαίρεσης και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» επιστρέφοντας ποσό μόλις 51 εκατ. ευρώ στην Proton.

Το «σπάσιμο» της Proton Bank

Για να διασωθεί η Proton Bank χρειάστηκε η τράπεζα να σπάσει σε δύο κομμάτια, την «καλή» (Bridge Bank) και την «κακή» (Bad Bank). Ετσι στη νεοϊδρυθείσα «καλή τράπεζα», η οποία θα λειτουργεί υπό το σήμα Ρroton και θα φέρει την επωνυμία «Νέα Proton Bank» μεταφέρεται το σύνολο των καταθέσεων και το υγιές ενεργητικό της παλιάς τράπεζας με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα υπόλοιπα στοιχεία ισολογισμού και οι απαιτήσεις παλαιών μετόχων παραμένουν στην «παλαιά» Τράπεζα Ρroton, η οποία χάνει την άδειά της και τίθεται σε εκκαθάριση.

Σε ανακοίνωσή του το ΤΧΣ, μεταξύ των άλλων, επισημαίνει: «Η νέα Ρroton, απαλλαγμένη από τα προβλήματα του παρελθόντος, ξεκινάει την επιχειρηματική της δράση με σημαντική ρευστότητα και κεφαλαιακή επάρκεια. Θα λειτουργεί υπό το σήμα Ρroton, ενώ έχει λάβει άδεια λειτουργίας από την Τράπεζα της Ελλάδος. Η νέα τράπεζα είναι πλήρως κεφαλαιοποιημένη με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας 10,6%, ξεπερνώντας σημαντικά το εποπτικό όριο του 8% και έχει πρόσβαση σε ρευστότητα από το Ευρωσύστημα μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος».

Το πενταμελές Δ.Σ. της νέας Proton Bank, με διευθύνοντα σύμβουλο τον κ. Στάθη Παπαγεωργίου (πρώην υποδιοικητή της ΤτΕ και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FBB Bank), απολαμβάνει την πλήρη εμπιστοσύνη του Ελληνικού Δημοσίου, της Τράπεζας της Ελλάδος και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ενώ εξασφαλίζονται στο ακέραιο οι καταθέσεις των πελατών της τράπεζας και διασφαλίζεται η απόλυτα ομαλή συνέχεια των εργασιών της τράπεζας, που υποστηρίζεται από το υπάρχον προσωπικό της.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.