Οι αγορές φοβούνται ντόμινο

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Οι φόβοι για κλιμάκωση της κρίσης χρέους και πρόκληση παγκόσμιου ντόμινο επανέρχονται στο προκήνιο, βυθίζοντας τους χρηματιστηριακούς δείκτες στο κόκκινο και τις τιμές ευρωπαϊκών ομολόγων στο ναδίρ, ενώ αντίστοιχα τα spreads εκτοξεύονται σε ιστορικά υψηλά. Χαμηλό βαρομετρικό και στο ΧΑ, μετά τις προειδοποιήσεις Παπαδήμου για τις δυσκολίες του εγχειρήματος διάσωσης-δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Σε δίνη πιέσεων οι τραπεζικές μετοχές, λόγω και της επιχειρούμενης διασφάλισης βραχυχρόνιων κερδών.

Πάνω από 1,5% χάνουν αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες σε Φρανκφούρτη-Λονδίνο, η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υπερβαίνει το 6,9%, του ισπανικού εκτοξεύεται σε 6,25%, ενώ τα spreads του γαλλικού και του αυστριακού κινούνται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Το κλίμα που διαμορφώνεται ενισχύει τις εκτιμήσεις των πλέον απαισιόδοξων αναλυτών, ότι οι τα χρηματιστήρια δεν έχουν δεί ακόμη τα χαμηλά έτους.

 

Στο ΧΑ η ανοδική διόρθωση είχε ολοκληρωθεί ούτως ή άλλως, ο ΓΔ είχε βρεθεί σε περιοχή ισχυρής αντίστασης και το καθοδικό "γύρισμα" αναμενόταν. Ομως η πτώση προσλαμβάνει τώρα μεγαλύτερες διαστάσεις, λόγω γενικότερης επιδείνωσης του οικονομικού-χρηματιστηριακού κλίματος διεθνώς.
 

Ο ΓΔ κινείται τώρα περί τις 740 μονάδες, με απώλειες περίπου 3%, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταγράψει χαμηλό -3,52% στις 736 μονάδες.
Ιδιαίτερα αρνητική εικόνα στο τραπεζικό ταμπλό, με τον κλαδικό δείκτη να υποχωρεί κατά 5,5%.
Από τις μετοχές του FT20 με θετικό πρόσημο κινείται μόνον η Marfin PB (+2,7%). Τις μεγαλύτερες απώλειες υφίστανται το ΤΤ (-10,8%), η Alpha (-7,4%), η Εθνική (-7,1%) και η Eurobank (-5,9%). ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ χάνουν 3,2%, 3E Coca Cola και Μυτιληναίος -2,8%.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.