Οι Γερμανοί μαζεύουν όλα τα «τοξικά» τους σ’ έναν τραπεζικό κάδο. Εμείς;

Δεν είναι τυχαίο που η Γερμανική κυβέρνηση, μία μόνο μέρα πριν το κρίσιμο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ανακοίνωσε χθες την απόφαση για συγχώνευση των δύο τραπεζικών της κολοσσών, της Deutsche Bank και της Commerzbank, αναζητώντας ταυτόχρονα νέα, ισχυρά φορολογικά κίνητρα ώστε να πεισθούν όλοι οι μέτοχοι και να υλοποιηθεί το σχέδιο.

Οι Γερμανοί αποφάσισαν να βάλουν όλα τα «τοξικά τους τραπεζικά σκουπίδια», σ΄ έναν μεγάλο κάδο για να καθαρίσουν το τοπίο ενόψει της επικείμενης Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Ένωσης.

Η πανίσχυρη Γερμανική οικονομία έχει (είχε) δύο μόνο μεγάλους διεθνοποιημένους τραπεζικούς ομίλους. Την Deutsche και την Commerzbank. Τώρα αποφάσισε να τις ενώσει, να διαχωρίσει το υγιές από το «τοξικό» κομμάτι και να αξιοποιήσει τις σύγχρονες τεχνολογίες ώστε να λειτουργεί «τοπικά» αλλά να μεγαλώνει «παγκόσμια».

Στην Ελλάδα ακόμη μηρυκάζουμε τις προτάσεις, διυλίζουμε τα σχέδια.

Δεν έχει μόνον η Ελλάδα πρόβλημα με τα τοξικά χαρτοφυλάκια, τα «κόκκινα δάνεια». Έχει ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με το μέγεθος της οικονομίας της.

Είναι λοιπόν απαραίτητο να τολμήσουμε και στην Ελλάδα να βάλουμε όλα τα «τοξικά σκουπίδια» σ’ έναν μεγάλο κάδο, να τα θάψουμε, να τα κάψουμε και να αξιοποιήσουμε ότι θα έχει απομείνει.

Τόσα χρόνια ταλαιπωρείται η Ελληνική Οικονομία από τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» και τα «κόκκινα δάνεια». Δοκιμάσαμε όλες τις λύσεις. Δοκιμάσαμε τις ρυθμίσεις. Τους φιλικούς και λιγότερο φιλικούς διακανονισμούς. Την αυστηρή αντιμετώπιση και τους πλειστηριασμούς. Την πώληση των δανείων σε funds.

Τα σκουπίδια ωστόσο δεν μειώνονται.

Παραμένουν στον δρόμο, βρομίζουν την οικονομία, ενοχλούν την εξέλιξη.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να βάλουμε όλα τα σκουπίδια σ’ ένα όχημα, ένα μεγάλο SPV το οποίο χωρίς κρατικό και κομματικό έλεγχο θα προσπαθήσει να συμπιέσει τα «κόκκινα δάνεια», να τα αξιοποιήσει και κυρίως να απελευθερώσει κεφάλαια για την υγιή χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας.

Η λύση στο πρόβλημα των «κόκκινων» δανείων είναι μία. Μόνο μία: 

Πρέπει να αυξηθούν τα εισοδήματα των δανειοληπτών για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Για να αυξηθούν τα εισοδήματα των πολιτών πρέπει να υπάρξουν δουλειές. Πραγματικές δουλειές. Στον ιδιωτικό τομέα. 
Σε ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με διεθνώς εμπορεύσιμα προϊόντα και υπηρεσίες. Δουλειές που φέρνουν έσοδα και όχι δαπάνες στον Προϋπολογισμό.

Για να υπάρξουν δουλειές πρέπει να λειτουργούν οι τράπεζες στη χώρα.

Όσο καθυστερούμε, χάνουμε πολύτιμο έδαφος. Βουλιάζουμε…

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.