Οι επισφάλειες προβληματίζουν την Blackrock

Στελέχη θεωρούν ότι οι προβλέψεις είναι χαμηλότερες από τις απαιτούμενες

Έντονη είναι η κινητικότητα, που επικρατεί στα επιτελεία των ελληνικών τραπεζών, λόγω των ελέγχων της Blackrock, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Στο επίκεντρο έχει βρεθεί το ύψος των επισφαλειών, που καταγράφουν τα πιστωτικά ιδρύματα στα χαρτοφυλάκιά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του ελεγκτικού οίκου, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένα από το γεγονός πως, από τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων, που υπάρχουν στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας, επισφαλή θεωρούνται περί τα 10 δισ. Με βάση την εικόνα, που έχουν σχηματίσει οι ελεγκτές του οίκου, οι προβλέψεις αυτές αμφισβητούνται.

Η Blackrock, δηλαδή, εκτιμά ότι το κακό οικονομικό κλίμα, τα φορολογικά μέτρα και η ύφεση έχουν οδηγήσει την αγορά σε ασφυξία, με αποτέλεσμα τα δάνεια στο κόκκινο να είναι πολύ περισσότερα.

Πώς πραγματοποιεί τους ελέγχους η εταιρία; Σε κάθε χαρτοφυλάκιο δανείων των ελληνικών τραπεζών (όπως καταναλωτικά, στεγαστικά, επιχειρηματικά) ελέγχει και θα ελέγξει δειγματοληπτικά ένα ποσοστό της τάξης του 10% – 15% των χορηγήσεων. Το δείγμα αυτό θεωρείται επαρκές από τους ελεγκτές, ώστε να σχηματίσουν μια πλήρη εικόνα για τις επισφάλειες των τραπεζών και, σε δεύτερο χρόνο, την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Εκτιμάται ότι μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι στις επτά μεγάλες τράπεζες (δηλαδή την Εθνική, την Alpha, τη Eurobank, την Πειραιώς, την Εμπορική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική), ενώ από τις 15 έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα ελεγχθούν και οι υπόλοιπες έντεκα. Τα αποτελέσματα αυτά θα αποσταλλούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για την τελική επεξεργασία, ώστε στη συνέχεια να καθορισθούν τα απαιτούμενα για κάθε τράπεζα κεφάλαια.

www.24h.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.