Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Οι επισφάλειες προβληματίζουν την Blackrock

Στελέχη θεωρούν ότι οι προβλέψεις είναι χαμηλότερες από τις απαιτούμενες

Έντονη είναι η κινητικότητα, που επικρατεί στα επιτελεία των ελληνικών τραπεζών, λόγω των ελέγχων της Blackrock, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Στο επίκεντρο έχει βρεθεί το ύψος των επισφαλειών, που καταγράφουν τα πιστωτικά ιδρύματα στα χαρτοφυλάκιά τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη του ελεγκτικού οίκου, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένα από το γεγονός πως, από τα 300 δισεκατομμύρια ευρώ των δανείων, που υπάρχουν στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος της χώρας μας, επισφαλή θεωρούνται περί τα 10 δισ. Με βάση την εικόνα, που έχουν σχηματίσει οι ελεγκτές του οίκου, οι προβλέψεις αυτές αμφισβητούνται.

Η Blackrock, δηλαδή, εκτιμά ότι το κακό οικονομικό κλίμα, τα φορολογικά μέτρα και η ύφεση έχουν οδηγήσει την αγορά σε ασφυξία, με αποτέλεσμα τα δάνεια στο κόκκινο να είναι πολύ περισσότερα.

Πώς πραγματοποιεί τους ελέγχους η εταιρία; Σε κάθε χαρτοφυλάκιο δανείων των ελληνικών τραπεζών (όπως καταναλωτικά, στεγαστικά, επιχειρηματικά) ελέγχει και θα ελέγξει δειγματοληπτικά ένα ποσοστό της τάξης του 10% – 15% των χορηγήσεων. Το δείγμα αυτό θεωρείται επαρκές από τους ελεγκτές, ώστε να σχηματίσουν μια πλήρη εικόνα για τις επισφάλειες των τραπεζών και, σε δεύτερο χρόνο, την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Εκτιμάται ότι μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι στις επτά μεγάλες τράπεζες (δηλαδή την Εθνική, την Alpha, τη Eurobank, την Πειραιώς, την Εμπορική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική), ενώ από τις 15 έως τις 30 Σεπτεμβρίου θα ελεγχθούν και οι υπόλοιπες έντεκα. Τα αποτελέσματα αυτά θα αποσταλλούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για την τελική επεξεργασία, ώστε στη συνέχεια να καθορισθούν τα απαιτούμενα για κάθε τράπεζα κεφάλαια.

www.24h.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>