Οι μισθοί των 100 ευρώ είναι το λιγότερο που θα μας συμβεί!

Καθώς η οικονομική κρίση κορυφώνεται και λαμβάνει παγκόσμιες διαστάσεις, οι περισσότεροι έγκυροι αναλυτές δηλώνουν αδυναμία να εκτιμήσουν την πιθανή διάρκεια και κατάληξη της.

Αυτό ουδόλως εμποδίζει βέβαια τα διάφορα ημεδαπά… νούμερα του «ούτως αποκαλούμενου δημοσίου βίου» να εκτοξεύουν ανερυθριάστως πλείστες όσες μπαρούφες προς τέρψιν και κατανάλωσιν του εγχώριου εκλογικού σώματος.

Αντί να παροτρύνουν εαυτούς και αλλήλους να βάλουμε τάξη το συντομότερο στα του οίκου μας, μήπως και αντέξουμε την παγκόσμια καταιγίδα, αποφαίνονται, για παράδειγμα, με ύφος εκατό καρδιναλίων ότι η επιστροφή στην δραχμή είναι η μόνη λύση η οποία μάλιστα και αναπόφευκτη και ευκταία είναι σε τελική ανάλυση.

Αγνοούν επιδεικτικά όσους σώφρονες ειδικούς επισημαίνουν την τεράστια πολυπλοκότητα και το απροσδιόριστο ρίσκο ενός τέτοιου πρωτοφανούς εγχειρήματος.

Όσους προειδοποιούν ότι μπορείς να σχεδιάζεις θεωρητικά ή ακαδημαϊκά ένα τέτοιο project αλλά μόνο στην πράξη θα διαπιστώσεις τις επιπτώσεις και τις παρενέργειες του και πιθανότατα όταν θα είναι πλέον πολύ αργά.

Όσους υπενθυμίζουν ότι στην Ελλάδα της δραχμής είχαμε αλλεπάλληλες υποτιμήσεις, εισαγόμενο αλλά και γηγενή πληθωρισμό ο οποίος εκτόξευε τα επιτόκια στα αδιανόητα για τη σημερινή εποχή επίπεδα του 20-30% εκμηδενίζοντας την αγοραστική δύναμη των φτωχών και πριονίζοντας την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες θα πρέπει να διατηρούν περιθώρια κέρδους της τάξης του 50% απλά για να επιβιώνουν!

Οι θιασώτες της δραχμής αντιτείνουν βέβαια – και σωστά – ότι και σήμερα οι επιχειρήσεις κλείνουν μαζικά κι ότι πολλοί συμπατριώτες μας αδυνατούν να επιβιώσουν.

Αποσιωπούν, ωστόσο ότι αυτό προήλθε ακριβώς από την αφροσύνη, την σπατάλη, την υπερκατανάλωση και την περιφρόνηση προς την υγιή επιχειρηματικότητα, τις επενδύσεις και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Στην ουσία, παραδέχονται ότι βγήκαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο στην Ευρώπη εντελώς απροετοίμαστοι με αποτέλεσμα να ξεφτιλιστούμε και τώρα προτείνουν να επανέλθουμε στην τοπική «ερασιτεχνική κατηγορία» μήπως και «κερδάμε» που και που τα…Τατάβλα ώστε να δώσουμε στον κοσμάκη κάτι για να πανηγυρίζει.

Προτιμούν την ατιμωτική ήττα από την παραδοχή των σφαλμάτων μας και τον αγώνα να επανέλθουμε με σκληρή προσπάθεια στο επίπεδο το οποίο κατακτήσαμε εδώ και δεκαετίες.

Αρνούνται να συνδυάσουν την πραγματική εθνική περηφάνια και τα μοναδικά προτερήματα της φυλής μας με το υψηλότερο βιοτικό και πολιτιστικό επίπεδα άλλων κοινωνιών οι οποίες στο κάτω-κάτω από τους προγόνους μας πήραν τα πρώτα φώτα τους.

Διαμαρτύρονται δικαιολογημένα για τους μισθούς και τις συντάξεις που από 500 ή 700 ευρώ έγιναν 500 ή και 300 αλλά ξεχνάνε τις προηγούμενες γενιές που πάλεψαν, πρόκοψαν και σπούδασαν παιδιά με ακόμη λιγότερα χρήματα από αυτά χάρη στη συνοχή και τις αξίες που είχε τότε η ελληνική οικογένεια, το σχολείο, η αξιοσέβαστη «υπηρεσία» και φυσικά η πατρίδα.

Τι σχέση έχουν αυτές οι αξίες με τους σημερινούς κρατικοδίαιτους μαφιόζους των χιλιάδων ευρώ που δεν διστάζουν να κάψουν την Ελλάδα για να ικανοποιήσουν τα «χούγια» τους.

Με τέτοια νοοτροπία είναι που θα φθάσουμε κάτω και από τα 100 σημερινά ευρώ μισθούς και συντάξεις κι αυτό θα είναι το λιγότερο που θα μας έχει συμβεί…

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Οι μισθοί των 100 ευρώ είναι το λιγότερο που θα μας συμβεί!

 • 25/07/2012, 23:02
  Permalink

  Ενώ με τη νοοτροπία ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στη Μέρκελ και στο Σόιμπλε θα πάμε μπροστά. Ποιος έγραψε αυτές τις βλακείες;

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.