Οι μπλόφες στον δρόμο της κάλπης

Εκτός μεγάλου απροόπτου όπως όλα δείχνουν η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα εκλογική αναμέτρηση. Οι στρατηγικές κινήσεις των κομμάτων εν όψει των νέων εκλογών κυριαρχούν στο πολιτικό προσκήνιο. Οι απειλές, οι εκβιαμοί, τα χτυπήματα κάτω απο το τραπέζι θα πάρουν μορφή χιονοστιβάδας τις επόμενες μέρες.

Βλέποντας την ομιλία του Ε.Βενιζέλου στο Caravel σκέφτηκα το πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκεται. Ξεπερασμένος πολιτικός λόγος, ψέματα περί δήθεν σωτηρίας μας. Το μόνο που δεν είπε είναι να του στήσουμε ένα άγαλμα για την καταστροφή και την εξαθλιώση που βιώνουμε σαν χώρα.

Απο την άλλη μεριά ο Α.Σαμαράς αποκκομένος τελείως από την κοινωνία προσπαθεί να συμμαζέψει ότι απέμεινε απο τη συντριβή την οποιά υπέστη το κόμμα του και την μεγάλη συρρίκνωση.

Η συγκυβέρνηση με τον πρόθυμο Φ.Κουβέλη δεν φαίνεται να προχωράει,αλλά και να γινόταν δε θα είχε μακρά περιόδο ζωής αφού, αν τηρηθούν τα μέτρα του μνημονίου, η ύφεση θα βαθύνει,τα λουκέτα θα πολλαπλασιαστούν και στη χώρα θα επικρατήσει ένα εκρηκτικό κλίμα.

Η αλλαγή πορείας που ξεκίνησε με την ψήφο του ελληνικού λάου προς τα αντιμνημονιακά κόμματα είναι βέβαιο ότι θα έχει μεγάλη δυναμική στις κάλπες που πιθανότατα έρχονται.

Η συνεπής στάση θα αξιολογηθεί θετικά,όπως και η πρόταση για την Ελλάδα της ελπίδας και της λαικής κυριαρχίας.Οι μπλόφες περί απειλών εξόδου από το ευρώ δεν πιάνουν πια στους ‘Ελληνες πολίτες.

Η χώρα έχει δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν.

[sc:Πηγή id=”http://astermpak85.wordpress.com/2012/05/13/%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%cf%80%ce%bb%cf%8c%cf%86%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b4%cf%81%cf%8c%ce%bc%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%cf%80%ce%b7%cf%82/” ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *