«Οι πιστωτές αρνούνται να βοηθήσουν την Ελλάδα»

«Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Berliner Morgenpost, που αναφέρεται στην άμεση ανάγκη χρηματοδότησης της Αθήνας. «Διάσωση ή Game over; Εάν η Ελλάδα δεν λάβει φρέσκο χρήμα, το κράτος δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τα χρέη του, παρατηρεί η εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζει ο πληθυσμός γίνεται δραματικότερη μέρα με την ημέρα. Το δημοσίευμα επικαλείται δηλώσεις του πρωθυπουργού για το πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

«Οι πιστωτές αρνούνται να βοηθήσουν την Ελλάδα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική έκδοση της Die Zeit. Το δημοσίευμα επικαλείται τραπεζικούς κύκλους και αναφέρει ότι η συμβολή των πιστωτών για τη διάσωση της χώρας δεν θα είναι η προσδοκώμενη, όπως προκύπτει από τις διαπραγματεύσεις για το PSI. Για τον λόγο αυτό πολλές κυβερνήσεις χωρών-μελών της ΕΕ εξετάζουν διάφορες δυνητικές λύσεις προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες, παρατηρεί η εφημερίδα.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει δημοσίευμα της Handelsblatt που αναφέρεται στις ευκαιρίες για «σπέκουλα» που προσφέρουν τα ελληνικά ομόλογα. «670% απόδοση ή ολική απώλεια» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρει ότι “σπεκουλαδόροι” επενδυτές επενδύουν όλο και περισσότερο στα ελληνικά ομόλογα. Πρόκειται για ένα στοίχημα υψηλού ρίσκου, γράφει η εφημερίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *