«Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν»

Spiegel: Οι φορολογούμενοι δεν χρήζουν ίσης και ισότιμης μεταχείρισης

Στα φαινόμενα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, με αφορμή την αποκάλυψη των ονομάτων της «λίστας Λαγκάρντ» επικεντρώνεται το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με τον τίτλο «Οι πλούσιοι Έλληνες συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν».

«Ο μέσος όρος των Ελλήνων πολιτών παραπαίει από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, προκειμένου να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός της χώρας. Οι πλούσιοι Έλληνες, από την άλλη πλευρά, συνεχίζουν να συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν», τονίζει χαρακτηριστικά το γερμανικό περιοδικό, επισημαίνοντας ότι η αρχή της φορολογικής συνείδησης και της δικαιοσύνης πρέπει να ενσωματωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα.

Και υπογραμμίζει: «Είναι προφανές πως οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν χρήζουν ίσης και ισότιμης μεταχείρισης». Tαυτόχρονα, σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση προετοιμάζει έναν ακόμη γύρο αυστηρών μέτρων λιτότητας, δοκιμάζοντας τις αντοχές της ίδιας αλλά και της κοινωνίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τις εκτιμήσεις του Spiegel, μέτρα σαν αυτά, σε συνδυασμό με τις συνεχιζόμενες αυξήσεις φόρων έχουν μειώσει κατά 50% το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, από το όταν ξέσπασε η κρίση.

Επισημαίνει, δε, ότι ακόμη και σήμερα αρκετοί είναι εκείνοι που δεν δέχονται καμία πίεση, προκειμένου να καταβάλλουν τους φόρους τους.

www.newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *