Οι πρώτοι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας μη ευάλωτων νοικοκυριών

Από την 1η Ιουνίου 2021, δηλαδή με την έναρξη του νέου πτωχευτικού νόμου υπήρξε πλήρης άρση κάθε περιορισμού για πλειστηριασμούς. Στην πραγματικότητα, οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις, η εκτέλεση αναγκαστικών μέτρων και άλλων νομικών κινήσεων αφορούν μη ευάλωτα νοικοκυριά και δανειολήπτες που δεν επλήγησαν από την πανδημία. Από τα στοιχεία των πλειστηριασμών προκύπτει ότι συνολικά μέχρι το τέλος του έτους, οι περιπτώσεις πρώτης κατοικίας δεν θα ξεπεράσουν τις 1.000, αλλά καμία δεν θα αφορά ευάλωτο δανειολήπτη.

Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιούνται χιλιάδες πλειστηριασμοί, οι οποίοι αφορούν παλαιές υποθέσεις που ήταν ήδη έτοιμες οι διαδικασίες. Περιλαμβάνουν και πρώτες κατοικίες, αλλά σε μικρό ποσοστό, και όχι ευάλωτων νοικοκυριών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την έναρξη του νέου πτωχευτικού την 1η Ιουνίου μέχρι την περασμένη Παρασκευή είχαν αναρτηθεί περίπου 8.000 πλειστηριασμοί και πραγματοποιήθηκαν 5.800. Από αυτούς, οι 1.800 κατακυρώθηκαν και οι υπόλοιποι ματαιώθηκαν λόγω έλλειψης πλειοδοτών. Από αυτούς που κατακυρώθηκαν, σχεδόν οι μισοί αφορούσαν κατοικίες.

Αντίστοιχα, από τους 3.500 αναρτημένους πλειστηριασμούς μέχρι το τέλος του έτους, μόνο οι 32 είναι έτοιμοι για πλειστηριασμό, εκ των οποίων οι 21 αφορούν κατοικίες, αλλά λίστα συμμετοχών έχει ετοιμαστεί μόνο για μία περίπτωση κατοικίας στον δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού με πρώτη τιμή προσφοράς το ποσό των 378.000 ευρώ.

Ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Οι πρώτοι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας μη ευάλωτων νοικοκυριών”

  1. Παράθεμα: 1simplified

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *