Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Οι τράπεζες ανήκουν πλέον στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας

Η ασθένεια του κ. Β. Ράπανου σε συνδυασμό με το ανισοβαρές οικονομικό επιτελείο και ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα που λέγεται ότι του έγινε λίγο προτού μεταφερθεί στο νοσοκομείο έδωσαν μια αίσθηση νουάρ στις ατυχίες της κυβέρνησης. Το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε περίοδο μεγάλων ανακατατάξεων και έτσι πολλοί υπέθεσαν ότι τα σχέδια του πρωθυπουργικού επιτελείου ενδεχομένως να μην ήταν συμβατά με αυτά του προοριζόμενου υπουργού Οικονομικών.

Την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Ράπανος ένιωσε από το πρωί έντονη κόπωση και αδιαθεσία. Πήγε μόνος του στο Υγεία και έπειτα από μια σύντομη εξέταση οι γιατροί του είπαν ότι μπορεί να συνεχίσει κανονικά το πρόγραμμά του. Ετσι κατευθύνθηκε προς το γραφείο του στην Εθνική Τράπεζα για να μαζέψει τα πράγματά του. Το μεσημέρι πλησίαζε και το αίσθημα της εξάντλησης αντί να ανακουφιστεί τον οδήγησε σε λιποθυμικό επεισόδιο. Πηγές που βρίσκονταν κοντά στον κ. Ράπανο εκείνο το διάστημα επιμένουν ότι δεν δέχθηκε κανένα τηλεφώνημα. Αντιθέτως, εκείνος κάλεσε τον κ. Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός δεν είχε πάει ακόμη στο γραφείο του και ο κ. Ράπανος άφησε μήνυμα. Οταν έπειτα από μία ώρα δεν του είχε τηλεφωνήσει, τον κάλεσε ξανά στο κινητό του αλλά ο κ. Σαμαράς δεν απαντούσε. Στο νοσοκομείο πληροφορήθηκε ότι ο Πρωθυπουργός είχε πρόβλημα με το μάτι του και αρκετές ώρες αργότερα συνομίλησαν, ο ένας από το κρεβάτι του Υγεία και ο άλλος από το Αττικό Νοσοκομείο. Στην επόμενη επικοινωνία τους ο κ. Ράπανος ανακοίνωσε στον Πρωθυπουργό την απόφασή του να μην αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών επειδή ο οργανισμός του ήταν αδύναμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να παραμείνει στην Εθνική Τράπεζα, αλλά εκείνος αρνήθηκε γιατί, όπως λένε οι ίδιες πηγές, δεν μπορούσε να επιστρέψει στα προηγούμενα καθήκοντά του σαν να μη συνέβαινε τίποτα και έθεσε θέμα προσωπικών αρχών και δεοντολογίας. Επιπλέον λέγεται ότι ο κ. Ράπανος αντιλήφθηκε την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να αλλάξει αμέσως τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Τις αποφάσεις θα εκαλείτο να υλοποιήσει ο ίδιος ως υπουργός Οικονομικών και αυτό θα σήμαινε να αντικαταστήσει με το καλημέρα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε στενά όπως ο κ. Απ. Ταμβακάκης. Η σπουδή του Μεγάρου Μαξίμου να αλλάξει τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας – καιμάλιστα με άκομψους χειρισμούς – προτού πάρει ψήφο εμπιστοσύνης η κυβέρνηση σχολιάστηκε αρνητικά από πολιτικούς αλλά και από οικονομικούς παράγοντες. Ακόμη και η τρόικα μίλησε ανεπίσημα με δηκτικό τρόπο για φαινόμενα νεποτισμού και για παλαιοκομματικές πρακτικές που δεν διασφαλίζουν τη συνέχεια του κράτους. Προφανώς δεν είχε υπόψη της μόνο την περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας, εκεί όμως είχε έναν λόγο παραπάνω, αφού ιδιοκτήτης των τραπεζών πλέον είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Να σημειωθεί ότι το 2004, έπειτα από τις εκλογές που κέρδισε η ΝΔ, ο κ. Θ. Πανταλάκηςέμεινε για έναν μήνα στη θέση του προκειμένου να προετοιμάσει τη διαδοχή για τον κ. Τ. Αράπογλου. Αλλά και το 2009 οι κκ. Ράπανος και Ταμβακάκης δεν ανέλαβαν αμέσως μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου αλλά έπειτα από δύο μήνες ώστε να γίνει ομαλά η μετάβαση.

[sc:Πηγή id=”http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/07/blog-post_7205.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>