Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Οι τράπεζες μηνύουν πολίτες για απλήρωτα δάνεια και οι δικαστές τους παραπέμπουν σε δίκες !!!

Προσοχή: Ψευδές και παραπλανητικό άρθρο. Διαβάστε τα σχόλια που ακολουθούν.

Πληθαίνουν οι αναφορές για ποινικοποίηση εκ μέρους των τραπεζών με την αποδοχή της δικαστικής εξουσίας, περιπτώσεων καταναλωτικών προϊόντων τραπεζών, όπως στεγαστικών δανείων, συμβάσεων leasing ή δανείων αγοράς αυτοκινήτων.

Οι τράπεζες καταθέτουν μηνύσεις ως δήθεν εξαπατηθείσες από τους πολίτες καταναλωτές κατά την σύναψη δανείων που δεν μπόρεσαν οι τελευταίοι να αποπληρώσουν. Αντίστοιχες συμπεριφορές επιδεικνύουν οι τράπεζες σε στεγαστικά δάνεια που δεν πληρώνονται. Προβαίνουν σε επανεκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων και μηνύουν για απάτη τους καταναλωτές που τα έλαβαν.

Αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται σε συμβάσεις που έχουν ως σκοπό την αγορά κινητών (όπως αυτοκινήτων). Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι δικαστικοί λειτουργοί που αναλαμβάνουν τέτοιες υποθέσεις τείνουν ευήκοον ους στις απαράδεκτες μηνύσεις των τραπεζών και παραπέμπουν τους πολίτες για κακουργήματα και σοβαρότατα πλημμελήματα.

Θεωρούμε απαράδεκτη την συμπεριφορά αυτή των τραπεζιτών και τους καλούμε να σταματήσουν κάθε τέτοιου είδους προκλητικές για την ελληνική κοινωνία ενέργειες εκφοβισμού, καταστολής και παραβίασης των συνταγματικών δικαιωμάτων τους . Οι τράπεζες είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Είτε με τα τοκογλυφικά επιτόκια που είχαν και έχουν επιβάλλει, είτε με την «ενίσχυσή» τους με ποσά από το ελληνικό κράτος, τα οποία είναι ουσιαστικά ίσα με το δημόσιο χρέος της χώρας.

Οι ίδιες οι τράπεζες είναι που χορηγούσαν αφειδώς και άκριτα δάνεια. Αυτές διαφήμιζαν πιεστικότατα συχνότατα και εντονότατα τις «υπηρεσίες» τους. Οι ίδιες οι τράπεζες είναι που απέστελλαν παράνομα επιστολές έγκρισης δανείων και καρτών σε καταναλωτές που δεν είχαν κάνει καν αίτηση για να τους δελεάσουν να λάβουν τα υπερβεβαρυμμένα με τόκους προϊόντα τους. Οι ίδιες χρέωναν με έξοδα ελέγχων τους πολίτες – καταναλωτές που προσέρχονταν σε αυτές. Αυτές χορηγούσαν «επισκευαστικά δάνεια» για νεότευκτες κατοικίες. Δεν μπορούν σήμερα να δηλώνουν «εξαπατηθείσες».

Είναι σαφές ότι η ποινικοποίηση αμιγώς συμβατικών σχέσεων του αστικού δικαίου είναι πράξη εξ ολοκλήρου απαράδεκτη και αβάσιμη, που θίγει θεμελιώδη και κεφαλαιώδη συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Δεν μπορεί οι πολίτες να καλούνται να πληρώσουν τα χρέη και τα ελλείμματα των τραπεζιτών και την ίδια ώρα να ζητείται η καταδίκη τους σε ποινές στερητικές της ελευθερίας. Μέσα από την φυλακή δεν μπορεί κανείς να αποπληρώσει και δεν μπορεί κανείς να παράξει.

Την ίδια ώρα παρατηρείται από δικηγόρους και πολίτες τεράστια αυστηροποίηση των διαδικασιών και των ποινών για αδικήματα που έχουν οικονομικό περιεχόμενο, όπως η έκδοση ακάλυπτων επιταγών.
Το τελευταίο ως αδίκημα είναι απαράδεκτο για οποιαδήποτε σύγχρονη ανθρώπινη κοινωνία.

Τα ανωτέρω, εν μέσω γενικής οικονομικής κρίσης, αποτελούν δείγμα ολοκληρωτισμού, αποκοπής από την πραγματικότητα και βόμβα στα σαθρά και ετοιμόρροπα ήδη θεμέλια της κοινωνίας. Οι Ελληνες δικαστές πρέπει να αντιληφθούν και την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία και ότι την εξουσία τους την αντλούν κατά το Σύνταγμα από τον λαό αυτό και κανέναν άλλο.

Οφείλουν συνεπώς να κρίνουν με βάση την κοινωνική τοποθέτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και να ερμηνεύουν ορθά και στενά τον ποινικό νόμο. Δεν τους ορίζει Δικαστές κανένας υπουργός και κανένας τραπεζίτης. Εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και δικάζουν με την δική του
εντολή. Οφείλουν συνεπώς να κλείσουν ερμητικά την πόρτα στα «νέα» αδικήματα που σκαρφίζονται οι τραπεζίτες για να εκβιάσουν και να πιέσουν ένα λαό που με δική τους συνευθύνη ήλθε σε αυτή την δεινή και τραγική θέση.

Ως η μεγαλύτερη ένωση καταναλωτών της χώρας :

-Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, τους βουλευτές και την πολιτική ηγεσία του τόπου να τοποθετηθούν καθαρά και με νομοθετικές πρωτοβουλίες απέναντι στα νοσηρά αυτά φαινόμενα και να απαγορεύσουν ρητά τις διώξεις πολιτών επειδή δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις συμβατικές τους υποχρεώσεις με τις τράπεζες ή τους ιδιώτες δανειστές που καιροσκοπούν.

-Καλούμε την ηγεσία την δικαιοσύνης να γνωμοδοτήσει ειδικά επί των ζητημάτων ποινικοποίησης συμβατικών σχέσεων και να κλείσει τον δρόμο στην τραπεζική αυθαιρεσία.

-Καλούμε τους Ελληνες Δικαστές της ουσίας, να κρίνουν με βάση την κατάσταση και την βούληση του εντολέα τους Ελληνικού λαού.

-Ζητούμε την κατάργηση του αδικήματος της έκδοσης μεταχρονολογημένης ακάλυπτης επιταγής γιατί έχει καταστεί μέσο πίστης (συναλλαγματική) και όχι μέσο πληρωμής.

-Δηλώνουμε, ότι εφόσον κληθούμε από πολίτες μέλη μας, θα παρέμβουμε έμπρακτα σε τέτοιες δίκες και διαδικασίες.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

52 Σχόλια Οι τράπεζες μηνύουν πολίτες για απλήρωτα δάνεια και οι δικαστές τους παραπέμπουν σε δίκες !!!

 • Άρης

  Να περάσουν καλά τη Μεγ. εβδομάδα , Ανάσταση και Πάσχα όλοι οι ιθαγενείς και δούλοι αυτού του τόπου και τούτου του φόρουμ . Κρατήστε τα λεφτά που σας απέμειναν για το γλέντι της Ανάστασης και του οβελία .
  Να μη δώσουν ούτε σέντσι τσακιστό , στό όνομα -τουλάχιστον-αυτού του ωραίου ανθρώπου που πρίν σταυρωθεί έφτυσε στα μούτρα τους τοκογλύφους , τούς χαρτογιακάδες , τους κλεφταράδες και τους κατακτητές .
  Όσοι τους μας έχουν χρεώσει με τα βάσει σχεδίου νεοφιλελεύθερα καθρεφτάκια -καρτούλες , καταναλωτικούλια, στεγαστικούλια και γαμησιατικούλια της άρχουσας τάξης- και τσιμπήσαμε δεν πειράζει . Δεν μπορούσαμε να κάνουμε και αλλιώς γιατί την σημαδεμένη τράπουλα και το μονόδρομο μπαρμπούτι που μας έβαλαν να παίξουμε δεν το κατείχαμε , καθότι είμαστε απλοί καθημερινοί νοικοκυραίοι και όχι αιμοσταγείς αισχροκερδείς αληταράδες . 
  Το μόνο που μας απομένει είναι να μη χάσουμε την αξιοπρέπειά μας από δώ και πέρα . 
  Αν σε πολιτικό επίπεδο ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να τεθεί  το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και τη σύσταση λογιστικού ελέγχου του “χρέους” στηρίζοντας πολιτικές που θα αξιώσουν και θα διαπραγματευτούν ένα τέτοιο ζωτικό για μας ζήτημα , άλλο τόσο σε προσωπικό ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ -αξιοπρεπώς -να μαχόμαστε ακούραστα και να αρνούμαστε την όποια καταβολή,  της όποιας δόσης, του όποιου χανδρο-δανείου τους .  Τέρμα τα δίφραγκα εισπράκτορες ! Ο,τι πήρατε πήρατε ! Και πήρατε όχι μόνο αργύρια , αλλά και χρυσά παίρνετε και ζωές παίρνετε !  Γιατί την ανακεφαλαιοποίηση του βρώμικου τραπεζικού συστήματος τους και των πουλημένων διαχειριστών τους την πληρώνουμε εμείς , πάλι ! Ρε μονοπωλιακά κουτσαβάκια πότε θα σταματήσετε να παίζετε τους καμπόσους με ξένα λεφτά και μόχθο ; 
  Εύχομαι ολόψυχα ό,τι λεφτά μαζέψανε οι εισπράκτορες και οι τοκογλύφοι, με τρομοκρατία , με ξένο πόνο , με ξένο μόχθο , με ξένες ζωές ,  να τα φάνε σε γιατρούς και κόλυβα ! Η πέτσούλα και το γκουρμέ κοκορέτσι να τους κάτσει στο λαιμό . 
  Ευχομαι ολόψυχα σε όλους όσους βασανίζονται , εκβιάζονται , εξευτελίζονται και τους μαυρίζουν τη ζωή οι σαδιστές και ψυχοπαθείς κερδοσκόποι να κάνουν καλή Ανάσταση και να περάσουν ένα υπέροχο Πάσχα . Το καλύτερο της ζωής τους ! Στο όνομα του λεβέντη που σταυρώθηκε και που στο όνομά του  λυπάμαι ,αλλά το άλλο μάγουλο δεν το δίνω .Με τα λεφτά που προόριζαν για δόσεις λοιπόν  και την τελευταία στιγμή το σκέφτηκαν καλύτερα ….. 
  Αντε στην υγειά μας ! 
  Μόνο στη δικιά μας  ! 

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  Ηταν σαν σήμερα πριν από εβδομήντα χρόνια, όταν η Βέρμαχτ έμπαινε στην Αθήνα. Ηταν Κυριακή του Θωμά, η μέρα που ενέπνευσε και τη «Συννεφιασμένη Κυριακή», το μέγα τραγούδι του Τσιτσάνη.
   
  Κυρίως όμως, ήταν η μέρα που ο εύζωνας φρουρός της Ακρόπολης, ο Κωνσταντίνος Κουκίδης, δεν άντεξε την ντροπή της παράδοσης του Ιερού Βράχου στο Γερμανό αξιωματικό και, αντί να υποστείλει την ελληνική σημαία για να την παραδώσει όπως τον είχε διατάξει ο διοικητής της γερμανικής φρουράς, την υποστέλλει τραγουδώντας μόνος μπροστά τους Γερμανούς τον εθνικό ύμνο, τυλίγει με αυτή το σώμα του και αυτοκτονεί πέφτοντας στο κενό.
   
   
   
  Σήμερα, ποιος θυμάται τον Κουκίδη; Κανείς φυσικά. Και γιατί να τον θυμόμαστε; Επειδή πήγε και αυτοκτόνησε για να μην παραδώσει την Ακρόπολη στο βάρβαρο κατακτητή; Αστεία πράγματα…
   
   
   
  Ηταν ήρωας της παγκόσμιας επανάστασης; Δεν ήταν. Ή μήπως ήταν πολιτικός που πάλευε για τα… δίκαια του λαού και φιλούσε κι αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του τάζοντας ψέμματα; Ούτε αυτό ήταν.  
   
   
   
  Μήπως έβαλε χέρι σε κανένα δημόσιο ταμείο να γίνει «μάγκας»; Όχι. Φυσικά, δεν ήταν και περσόνα της τηλεόρασης. Δεν χόρευε, δεν μαγείρευε, δεν έκανε την καρικατούρα, τη γλάστρα ή τον κλόουν στο γυαλί, ούτε ρητόρευε από αυτό – δεν υπήρχε γυαλί άλλωστε…  
   
   
   
  Μήπως ήταν κρατικοδίαιτος κομματικός συνδικαλιστής να… προασπίζεται τη δημόσια περιουσία με το πάθος που θα προασπιζόταν τη δική του ιδιωτική, προφανώς επειδή τις έχει μπερδέψει; Μπα, ούτε αυτό.
   
   
   
  Ε, τέλος πάντων, τι ήταν αυτός ο Κουκίδης; Αφού δεν ήταν τίποτα απ’ όλα αυτά, που συγκροτούν το σκληρό πυρήνα του αξιακού συστήματός μας, ήταν ένα τίποτα. Πολύ καλά έκανε και πήγε και έπεσε από την Ακρόπολη, δικιά του δουλειά.  
   
   
   
  Και πολύ καλά κάνουμε λοιπόν και εμείς και δεν θυμόμαστε. Τι να θυμηθούμε δηλαδή από έναν τέτοιο ήρωα; Τολμάμε να τον θυμηθούμε; Πρέπει να τον θάψουμε βαθειά στη λήθη. Όταν θα θυμόμαστε τι ήταν αυτός, θα θυμόμαστε αναγκαστικά τι είμαστε κι εμείς. Ασε λοιπόν καλύτερα…
   
   
   
  Απλώς, δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι μπορεί να φτάσαμε εδώ που φτάσαμε ακριβώς επειδή μέσα μας δεν κατοικεί ο Κουκίδης, αλλά όλοι αυτοί οι γελοίοι τύποι, που, σα να μη μας έφταναν οι δικοί μας, έχουμε τώρα πάρει κι «τηλενισχύσεις» από την Τουρκία…  
   
   
   
  Αλλά αυτό είμαστε πια: αυτό που βλέπουμε καρφωμένοι μαζικά σαν ανώμαλοι μπροστά σ’ ένα άθλιο γυαλί… Κι έτσι, δυστυχώς, δεν βγαίνουν πέρα οι μεγάλες ώρες όπως αυτές που τώρα περνάμε.
   
   
   
  …που έχει πάντα συννεφιά, χριστέ και παναγιά μου…
   
   
   
  Μαλούχος Γεώργιος Π. 
   
   
   
   
  [Πηγή Το Βήμα]

 • Γ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

  «Φιτίλι» σε χιλιάδες νοικοκυριά βάζει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σύμφωνα με το οποίο, αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, κατόπιν πιέσεων της τρόικας.
  Η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι δρομολογημένη πλέον η απόφαση να μην υπάρξει νέα παράταση του μέτρου άρσης των πλειστηριασμών που ισχύει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα λόγω της κρίσης. «Ήδη», γράφει η εφημερίδα «η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο σωτηρίας των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων».
  Το κλιμάκιο της Τρόικας, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου Θέματος», και στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης για τους δανειολήπτες, ασκώντας ασφυκτικές πιέσεις, απαίτησε να υπάρξει εκπόνηση σχεδίου από τη μεριά του υπουργείου Ανάπτυξης για τον τερματισμό, στο τέλος του έτους, των του καθεστώτος προστασίας των πολιτών από τους πλειστηριασμούς.
  Το πάγωμα των πλειστηριασμών αφορά σε κατοικίες αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ, χωρίς άλλου είδους κριτήρια εισοδήματος ή οικογενειακής κατάστασης. Όλα αυτά, τη στιγμή που τα «κόκκινα δάνεια» έχουν φθάσει το 25%.
  Πάντως, το υπουργείο Ανάπτυξης, διέψευσε τις πληροφορίες, με την ακόλουθη ανακοίνωση: «Με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας αναφορικά με τους πλειστηριασμούς ακινήτων, από το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων επισημαίνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχει γίνει καμία διαπραγμάτευση με την τρόικα. Δεν τίθεται επίσης κανένα θέμα άρσης της νομοθετικής ρύθμισης για αναστολή των πλειστηριασμών, που θεσπίστηκε στο τέλος του 2012. Άξονας της πολιτικής μας παραμένει η προστασία της περιουσίας των πολιτών».

 • margi

  Αν τους συνέφερε να πάρουν τα σπίτια θα το είχαν κάνει όχι χτές αλλά προ προχτές. Προφανώς και δεν έχουν τι να τα κάνουν. Μακάρι να μου το πάρουν να το πλειστηριάσουν γιά ένα κομμάτι ψωμί και εκεί που χρωστάμε διακοσάρες και τρακοσάρες να αγοράσουμε τα σπίτια μας με 50000 και πολλά λέω. Μιά χαρά κούρεμα το βλέπω. Αφήστε που μπορεί να αλλάξουμε και κυβικά κι από διαμέρισμα με γκαράζ και αποθήκη να βρεθούμε με μεζονέτα μετά πισινός και ακαλύπτου.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>