Οι τραπεζίτες των εορτοδανείων και διακοποδανείων δεν δικαιούνται δια να ομιλούν

Ανατρέξτε μία δεκαετία πίσω. 2000 – 2001 – 2002. Η Ελλάδα στον πυρετό προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Η τηλεόραση και οι εφημερίδες κατακλύζονται από διαφημίσεις όλων των μεγάλων Τραπεζών που «προσφέρουν» αβέρτα διακοποδάνεια, εορτοδάνεια, πασχαλινά δάνεια, γαμοδάνεια, Cayenne-δάνεια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τι κι αν δεν έχεις εισόδημα από εργασία; Τι κι αν δεν κάνεις καν φορολογική δήλωση; Οι τράπεζες είχαν «φροντίσει» για σένα, πριν από σένα, ακόμα και χωρίς εσένα! Είναι η εποχή που οι πιστωτικές κάρτες στέλνονται ταχυδρομικά σε καταναλωτές, χωρίς οι ίδιοι να έχουν κάνει καν αίτηση (!), και «προσφέρονται» για ένα σίγουρο παρόν και ένα καλύτερο μέλλον! Αυτό της κατανάλωσης. Της υπερκατανάλωσης. Της ματαιοδοξίας και της μωροφιλοδοξίας.

Είναι η εποχή που τα μεγαλοστελέχη και οι διοικήσεις των Τραπεζών, στις κλειστές συσκέψεις τους, ακολουθούν «επιθετικές» πολιτικές για να πάρουν όσο μεγαλύτερο μερίδιο στην καταναλωτική πίστη. Είναι η εποχή που ο ανεύθυνος δανεισμός από την πλευρά των τραπεζών βρίσκεται στην καρδιά της στρατηγικής τους!

Ποιοι όμως βρισκόντουσαν τότε πίσω από αυτή την επίπλαστη ευμάρεια που καλλιέργησαν οι τράπεζες για να υπερχρεώσουν χιλιάδες καταναλωτές; Ω ναι! Βρίσκονται αυτοί που σήμερα, με ύφος αυστηρό, με βλέμμα βλοσυρό, λένε «κομμένα πια τα δανεικά».

Ο σημερινός διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Προβόπουλος που σήμερα κομπάζει (και σωστά) ότι δεν μπορούν οι πολίτες να δανείζονται για να καταναλώνουν, αλήθεια γιατί ως μεγαλοστέλεχος της Alpha Bank το 2000 συμβούλευε για να μοιράζονται εορτοδάνεια; Τότε δεν έβλεπε ότι η τράπεζά του προωθούσε τον ανεύθυνο δανεισμό;

Ο αξιότιμος σήμερα υπηρεσιακός Υπουργός Ανάπτυξης και επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Στουρνάρας, που σήμερα λέει «ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη», έχει μήπως αναλογιστεί την ευθύνη που ο ίδιος φέρει όταν την περίοδο της επίπλαστης ευφορίας ως διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας έβαζε την σφραγίδα του και την επιστημοσύνη του (καθηγητής γαρ!) για να μοιράζει η τράπεζά του διακοποδάνεια (Χριστούγεννα για εξορμήσεις στην Αράχοβα και το Γκστάντ και καλοκαίρι για την all time classic Μύκονο και Ibiza). Μπορεί να μας πει ο κ. Στουρνάρας, όταν ο ίδιος ως τραπεζίτης προωθούσε την πιο ανεύθυνη μορφή δανεισμού, δεν σκεφτόταν ότι δημιουργεί μία «φούσκα» και μία βραδυφλεγή βόμβα σε χιλιάδες νοικοκυριά;

Και πείτε μου τώρα, ποιος λέτε ότι τότε, την εποχή που οι Τράπεζες μοίραζαν αλόγιστα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, είχε την ευθύνη να τις εποπτεύει και να τους τραβάει τα χαλινάρια; Ο αξιότιμος καθηγητής κ. Παπαδήμος. Ο μέχρι πριν λίγες μέρες Πρωθυπουργός, ήταν τότε Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Αλήθεια, ο κ. Παπαδήμος τότε ως κεντρικός τραπεζίτης γιατί άφησε να εξελιχθεί αυτή η άνευ προηγουμένου υπερχρέωση χιλιάδων νοικοκυριών; Γιατί άφησε ανεξέλεγκτες τις τράπεζες να πουλάνε δανεική κατανάλωση και ψεύτικη ευημερία σε ανίδεους και μοροφιλόδοξους καταναλωτές; Με πιο ηθικό δικαίωμα σήμερα κατακρίνει τον υπερδανεισμό που ο ίδιος άφησε να γιγαντωθεί;

Είναι αλήθεια λυπηρό να βλέπεις να σου κουνάνε σήμερα το δάχτυλο και να σε καλούν να μπεις στον ίσιο δρόμο, αυτοί που δημιούργησαν και εξέθρεψαν το χειρότερο είδος «ανάπτυξης», αυτό της υπερκατανάλωσης και των δανεικών. Αυτοί, που ως τραπεζίτες τροφοδότησαν την λογική της εύκολης κατανάλωσης και σήμερα έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, έρχονται τώρα να μας πούνε πόσο κακό κάνει αυτό για τον τόπο! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ως θιασώτες της δημοσιονομικής πειθαρχίας και του «νοικοκυρέματος» της οικονομίας πολέμησαν λυσσαλέα τον νόμο Κατσέλη που προσπάθησε να δώσει μια διέξοδο στα χιλιάδες «θύματα» που άφησαν οι κκ. Προβόπουλος, Στουρνάρας και Παπαδήμος από την τόσο πετυχημένη καριέρα τους στον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα και την Τράπεζα της Ελλάδος. Ποιοι; Οι τραπεζίτες των διακοποδανείων και εορτοδανείων!

Αιδώς! Δεν δικαιούνται δια να ομιλούν!

[sc:Πηγή id=”http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2012/05/blog-post_1770.html” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.