Οι 100 ημέρες που θα αλλάξουν τη χώρα και η τελεσθείσα εσχάτη προδοσία

Στις επόμενες 100 ημέρες η χώρα αλλάζει. Πρακτικά έχουμε “τέλος εποχής”. Και οι αλλαγές αυτές θα είναι επώδυνες: Η χώρα ήδη έχει πτωχεύσει (όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, καμία ξένη τράπεζα δεν δέχεται πλέον εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών, ούτε καν της Εθνικής Τράπεζας!). Το ότι διάγουμε από τον περασμένο Ιούλιο και τυπικά κατάσταση «περιορισμένης χρεοκοπίας»  έχει αποκρυβεί από το λαό.

Το ότι μπορεί να αναγκαστεί να αποχωρήσει η χώρα από τη ευρωζώνη (αρκεί να πάψει να εγγυάται η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα) κανείς επίσημος δεν το συζητά, όπως δεν συζητούσαν και την προσφυγή στο ΔΝΤ, τις απολύσεις στο δημόσιο, την πτώχευση, έστω και περιορισμένη κλπ.

«Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ» δήλωσε πριν λίγο ο ο Χόρστ Ζεεχόφερ, πρωθυπουργός της Βαυαρίας και επικεφαλής του Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, μιας εκ των τριών παρατάξεων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό σχηματισμό της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Το ακόμα πιο φοβερό είναι ότι λένε πως «Πτωχεύουμε γιατί δεν εφαρμόζουμε τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου». Κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να σκεφθεί πόσο εφαρμόσιμα ήταν εξ αρχής αυτά τα μέτρα…

Και αν η κυβέρνηση πλέον έχει συνηθίσει  να λέει ψέματα ή να κρύβει από τον ελληνικό λαό την αλήθεια είναι απίστευτη η «συνωμοσία σιωπής»  των παραδοσιακών ΜΜΕ και η διαστρέβλωση ή η απόκρυψη της αλήθειας που επιφυλάσσουν στους Έλληνες πολίτες. Εξακολουθούν να συγκαλύπτουν ή να διαστρεβλώνουν τα γεγονότα επιμένοντας να αγνοούν ότι αυτή η τακτική μας οδήγησε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα.

Μέχρι το τέλος του έτους το «πιστωτικό γεγονός» δηλαδή η ολική πτώχευση της χώρας, είναι σφόδρα πιο πιθανό  να συμβεί από το να μην συμβεί. Το χειρότερο όλων όμως δεν είναι η τρικυμία στην χώρα. Το χειρότερο όλων είναι η έλλειψη καπετάνιου που να πάρει στα στιβαρά του χέρια του το τιμόνι της χώρας και να την οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι. Η κυβέρνηση άγεται και φέρεται από τους ξένους επικυρίαρχους, ενώ η εγχώρια οικονομική ελίτ, αβαντάρει όλη αυτή την κατάσταση κραυγάζοντας «απολύστε τους δημοσίους υπαλλήλους».

Περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι δηλώνουν ευχαριστημένοι που μερικές δεκάδες ίσως και εκατοντάδες  χιλιάδες εργαζόμενοι τώρα στο δημόσιο σε λίγο θα τους … κάνουν παρέα, καθώς αγνοούν ότι για κάθε εργαζόμενο που θα χάσει την δουλειά του στο δημόσιο, θα απωλέσουν την δουλειά τους δύο εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, λόγω μείωσης της κατανάλωσης. 

Δημιουργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα στην κοινωνία μεταξύ των εργαζόμένων και των ανέργων, δηλαδή των εχόντων να φάνε (αυτό σημαίνει «εργαζόμενος σήμερα στην Ελλάδα: αυτός που έχει να φάει και μέχρι εκεί) και των απελπισμένων που πεινάνε. Είπε το απίθανο χθες ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενζιέλος ότι «Τα ελλείμματα δεν αυξήθηκαν, αυξήθηκαν τα επιδόματα ανεργίας και οι ανάγκες ενίσχυσης του ΙΚΑ λόγω μείωσης αποδοχών και απολύσεων». Και δεν βρέθηκε ούτε ένας, ούτε ένα κόμμα για να τον ρωτήσει ποιος ευθύνεται για το ένα εκατομμύριο ανέργους και τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Όπου βέβαια την αποκλειστική ευθύνη την έχει η κυβέρνηση.

Τα χθεσινά μέτρα που ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος κανονικά θα αρκούσαν για να κατεδαφιστεί όχι μία, αλλά … πέντε κυβερνήσεις και αυτό θα συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Οι πιθανότητες να ψηφιστούν από την Βουλή τα όσα ανακοίνωσε ο Ε.Βενιζέλος χθες ως αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου, είναι πολύ λιγότερες απ’ότι θέλουν να πιστεύουν στην κυβέρνηση.

Με το πολιτικό σκηνικό να πρόκειται να γκρεμιστεί συνολικά (δεν πρόκειται να κατεδαφιστεί μόνο το ΠΑΣΟΚ, οι δονήσεις θα είναι το ίδιο ισχυρές και για τη Ν.Δ. και για όποιο κόμμα συμμετάσχει στην κυβέρνηση που θα προκύψει τις επόμενες εκλογές) ουδείς ξέρει πραγματικά τι ξημερώνει στη χώρα, την ώρα που οι πολιτικοί της στο σύνολό τους αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι πραγματικοί κίνδυνοι έχουν να κάνουν με την ασφάλειά της και με τον επαπειλούμενο κίνδυνο απώλειας εδαφών και δικαιωμάτων που απορρέουν από την κατοχή εδαφών.

Οποιοδήποτε άλλο κράτος μετά τις πρόσφατες δηλώσεις Ερντογάν, Νταβούτογλου, Μπαγίς θα είχε τουλάχιστον διακόψει την αυτοκτονική πολιτική μείωσης των αμυντικών δαπανών.

Εδώ η άρνηση – ναι, πρέπει να το πούμε – των ΕΛΠΕ να εφοδιάζουν με καύσιμα εφ’εξής τις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω χρεών (ενημέρωσαν σχετικά την περασμένη Παρασκευή τα Eπιτελεία) θεωρείται «ανάξιο λόγου θέμα»…

Μήπως κάποιοι πολιτικοί θα πρέπει να ενημερωθούν ότι τα δικαστήρια με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας εξακολουθούν να υφίστανται στο ελληνικό νομικό πλαίσιο;

defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.