Οι 4 τράπεζες βγάζουν στο σφυρί «κόκκινα» δάνεια αξίας 13,5 δισ. ευρώ

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Τα χρωστάνε 620.000 οφειλέτες

Το μαχαίρι στον λαιμό βάζουν οι τράπεζες σε 620.000 οφειλέτες, που έχουν πάρει συνολικά 1.035.000 δάνεια, αξίας 13,5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν χαρακτηρισθεί μη εξυπηρετούμενα και πλέον πρέπει να τα πουλήσουν μέσα στο 2018. Από αυτά, τα 9,7 δισ. ευρώ θα πρέπει να έχουν… μεταβιβασθεί έως το τέλος του α’ εξαμήνου και τα υπόλοιπα 3,8 δισ. ευρώ το β’ εξάμηνο. Ανά τράπεζα, τα δάνεια που έχουν δώσει συνολικά είναι:

• Eurobank: Χαρτοφυλάκιο «Eclipse» με 220.000 δάνεια συνολικής αξίας 2,8 δισ. ευρώ, τα οποία οφείλουν 114.000 άτομα, έναντι μόλις 45 εκατ. ευρώ. Και ακολουθεί δεύτερο χαρτοφυλάκιο «Eclipse», με καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

• Alpha Bank: Χαρτοφυλάκιο με 315.000 δάνεια συνολικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, τα οποία οφείλουν 180.000 άτομα, για μόλις 90 εκατ. ευρώ. Ακολουθούν δε δύο χαρτοφυλάκια, από τα οποία το ένα αφορά επιχειρηματικά δάνεια με εξασφαλίσεις αξίας 800 εκατ. ευρώ και το άλλο καταναλωτικά δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

• Εθνική: Είναι στην τελική ευθεία το χαρτοφυλάκιο «Earth» με 300.000 δάνεια αξίας 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία οφείλουν 200.000 άτομα.

• Πειραιώς: Στην τελική ευθεία είναι το χαρτοφυλάκιο «Arctos» με 200.000 δάνεια αξίας 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν πάρει 133.000 άτομα, και το χαρτοφυλάκιο «Amoeba» με μόλις 180 δάνεια με εξασφαλίσεις επί 1.737 ακινήτων, συνολικής αξίας 2,2 δισ. ευρώ.

Στόχος, η είσπραξη 21 δισ. έως το τέλος του 2019!

Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι τράπεζες έναντι του SSM, η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων πρέπει να γίνει μέσα από διαγραφές, που θα φτάσουν στα 10,6 δισ. ευρώ, αλλά και με ρυθμίσεις οφειλών, μέσα από τις οποίες θα πρέπει να ανακτηθούν 21 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2019.

Το καυτό αυτό θέμα συζήτησε η πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κυρία Ντανιέλ Νουί στις συναντήσεις που είχε, κατά τη διήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και εκπροσώπους των διοικήσεων των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Απελευθέρωση των funds ζήτησε η Νουί!

Στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυρίας Νουί, πέρα από τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, υπό το πρίσμα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων του 2018, βρέθηκε το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσής τους.

Και σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, στις συζητήσεις στο «Χίλτον», όπου γίνονται οι διαπραγματεύσεις των υπουργών με τους «θεσμούς», η κ. Νουί απαίτησε την πλήρη απελευθέρωση των funds.

Ήτοι, να μην υπάρχει κανένας όρος, καμία δέσμευση για τα funds. Και τότε είναι που θα κατακλυσθεί η Ελλάδα από τα γνωστά «κοράκια». Απαίτηση την οποία απέρριψε η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.