Ομολογούν ότι είναι φοροφυγάδες για να μην πάνε φυλακή! …

Κατά εκατοντάδες προσέρχονται οι Γερμανοί φοροφυγάδες στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να ομολογήσουν τις φορολογικές τους παραβάσεις και να γλυτώσουν τις ποινές φυλάκισης χωρίς αναστολή και τα εξοντωτικά πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία τους.

Ο λόγος είναι η … αγορά από ελβετικές τράπεζες των τεσσάρων cd με ονόματα χιλιάδων προσώπων που έχουν καταθέσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στις τράπεζες της χώρας αυτής.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times Deutschland αναφέρει ότι μόνον την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης ομολόγησαν 117 άτομα ενώ στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία έφτασαν τους 93. Η ίδια τάση εμφανίζεται και στις υπόλοιπα κρατίδια, με το Βερολίνο να έχει μέσα σε ένα μήνα 61 ομολογίες για φοροδιαφυγή έναν 42 που είχαν γίνει όλο το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Μέχρι σήμερα το γερμανικό Δημόσιο, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς, έχει εισπράξει περίπου 2 δισ. ευρώ φόρους από τις αυτοκαταγγελίες των φοροφυγάδων στην Ελβετία, ενώ 300-500 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα από τις έρευνες, οι οποίες δρομολογήθηκαν με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν στα CD…

nonews-news.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *