Ομπρέλα προστασίας από πλειστηριασμούς σχεδόν για όλους

Γενναιόδωρη θα είναι η ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών, καθώς τα κριτήρια που τίθενται για την υπαγωγή σε αυτήν αφορούν όχι μόνο τις ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, αλλά σχεδόν το σύνολο των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, ακόμη και όσων ανήκουν στα υψηλά στρώματα της μεσαίας τάξης. Οσοι πάντως υπαχθούν στη σχετική ρύθμιση θα υποχρεούνται να καταβάλλουν μηνιαία δόση ίση τουλάχιστον με το 10% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομίας στα συναρμόδια υπουργεία για παρατηρήσεις και δεν αποκλείεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και σήμερα.

Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο δανειολήπτης για να υπαχθεί στη ρύθμιση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα ακόλουθα:

• Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

• Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

• Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

• Οι καταθέσεις δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 70.000 ευρώ.

Δεν αποκλείεται, πάντως, μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις στα παραπάνω ποσά, ύστερα και από τις παρατηρήσεις των άλλων υπουργείων. Ο δανειολήπτης προκειμένου να υπαχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις παραπάνω προϋποθέσεις. Τα όρια αυτά θα είναι τα ίδια, ανεξαρτήτως της οικογενειακής κατάστασης του οφειλέτη.

Κατά τη διάρκεια υπαγωγής στη ρύθμιση, ο δανειολήπτης θα υποχρεούται να καταβάλει τη μηνιαία δόση η οποία θα ανέρχεται στο 10% επί του μηνιαίου εισοδήματος. Η ρύθμιση, ωστόσο, θα περιλαμβάνει και μια ενδιάμεση κλίμακα καθορισμού της καταβολής μηνιαίας δόσης κατ’ αντιστοιχία με τον νόμο 4224/2013. Σε εκείνο τον νόμο οι οφειλέτες υποχρεούνταν να καταβάλλουν δόση ίση με το 10% εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους ήταν έως 15.000 ευρώ. Εφόσον το εισόδημα ξεπερνούσε τις 15.000 ευρώ, οι οφειλέτες κατέβαλλαν ποσοστό 10% στο ποσό μέχρι τις 15.000 ευρώ και 20% στο υπερβάλλον εισόδημα.

Θα υπάρχει πρόβλεψη για μηδενικές καταβολές για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα, όπως και στη ρύθμιση η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα έχει διάρκεια ενός έτους.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Πηγή: kathimerini.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.