Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Ομπρέλα προστασίας από πλειστηριασμούς σχεδόν για όλους

Γενναιόδωρη θα είναι η ρύθμιση για την αναστολή των πλειστηριασμών, καθώς τα κριτήρια που τίθενται για την υπαγωγή σε αυτήν αφορούν όχι μόνο τις ασθενείς οικονομικά ομάδες του πληθυσμού, αλλά σχεδόν το σύνολο των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων, ακόμη και όσων ανήκουν στα υψηλά στρώματα της μεσαίας τάξης. Οσοι πάντως υπαχθούν στη σχετική ρύθμιση θα υποχρεούνται να καταβάλλουν μηνιαία δόση ίση τουλάχιστον με το 10% του μηνιαίου εισοδήματός τους.

Το σχετικό νομοσχέδιο έχει αποσταλεί από το υπουργείο Οικονομίας στα συναρμόδια υπουργεία για παρατηρήσεις και δεν αποκλείεται να κατατεθεί στη Βουλή ακόμη και σήμερα.

Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ο δανειολήπτης για να υπαχθεί στη ρύθμιση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τα ακόλουθα:

• Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

• Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

• Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 70.000 ευρώ.

• Οι καταθέσεις δεν μπορεί να υπερβαίνουν τις 70.000 ευρώ.

Δεν αποκλείεται, πάντως, μέχρι την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή να υπάρξουν μικρές τροποποιήσεις στα παραπάνω ποσά, ύστερα και από τις παρατηρήσεις των άλλων υπουργείων. Ο δανειολήπτης προκειμένου να υπαχθεί στη ρύθμιση θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις παραπάνω προϋποθέσεις. Τα όρια αυτά θα είναι τα ίδια, ανεξαρτήτως της οικογενειακής κατάστασης του οφειλέτη.

Κατά τη διάρκεια υπαγωγής στη ρύθμιση, ο δανειολήπτης θα υποχρεούται να καταβάλει τη μηνιαία δόση η οποία θα ανέρχεται στο 10% επί του μηνιαίου εισοδήματος. Η ρύθμιση, ωστόσο, θα περιλαμβάνει και μια ενδιάμεση κλίμακα καθορισμού της καταβολής μηνιαίας δόσης κατ’ αντιστοιχία με τον νόμο 4224/2013. Σε εκείνο τον νόμο οι οφειλέτες υποχρεούνταν να καταβάλλουν δόση ίση με το 10% εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους ήταν έως 15.000 ευρώ. Εφόσον το εισόδημα ξεπερνούσε τις 15.000 ευρώ, οι οφειλέτες κατέβαλλαν ποσοστό 10% στο ποσό μέχρι τις 15.000 ευρώ και 20% στο υπερβάλλον εισόδημα.

Θα υπάρχει πρόβλεψη για μηδενικές καταβολές για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα, όπως και στη ρύθμιση η οποία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014.

Η νέα ρύθμιση του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού θα έχει διάρκεια ενός έτους.

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Πηγή: kathimerini.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>