ΟΤΟΕ: «Οι τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο»

Οι ελληνικές τράπεζες, παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και την πολιτική αβεβαιότητα που παρατείνεται ενόψει των επικείμενων εκλογών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίησή τους που έχει συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν διατρέχουν κινδύνους σε ό,τι αφορά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και στη διασφάλιση των καταθέσεων, αναφέρει η ΟΤΟΕ σε παρέμβασή της, με αφορμή το κλίμα ανησυχίας που παρατηρείται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των τραπεζών.

Η Ομοσπονδία καλεί τους πάντες να αντιμετωπίζουν τα σοβαρά θέματα για το τραπεζικό σύστημα με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή, προκειμένου να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση, η σταθερότητα της λειτουργίας του.

«Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος από διάφορα κέντρα οικονομικών συμφερόντων, που κινδυνολογούν υπονομεύοντας τις τράπεζες για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων, καθώς και η ανεύθυνη φημολογία της καταστροφολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας των απόψεών τους» τονίζει η ΟΤΟΕ.

Σημειώνεται ότι και οι διοικήσεις των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών εμφανίζονται έξαλλες με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες, τα οποία, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, θέλουν να δώσουν την εικόνα ενός κλάδου που οδεύει προς κατάρρευση.

«Παίζουν με τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος» αναφέρει κορυφαίος τραπεζίτης, υπογραμμίζοντας ότι «δημοσιεύματα όπως τα σημερινά είναι είτε εκ του πονηρού ή γράφονται από συντάκτη που δεν γνωρίζει τα θέματα».

Η παρέμβαση της ΟΤΟΕ

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων, σημειώνει: «Με αφορμή το κλίμα ανησυχίας που παρατηρείται για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Τραπεζών, το οποίο τροφοδοτείται από την πολιτική ρευστότητα και την οικονομική κρίση, αλλά και από τις συζητήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες μεταξύ πολιτικών, οικονομικών και επιχειρηματικών παραγόντων, η ΟΤΟΕ επισημαίνει τα εξής:

1. Οι Τράπεζες, ως εργαλείο της οικονομίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται με την δέουσα σοβαρότητα και προσοχή από όλους, προκειμένου να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση, η σταθερότητα της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, ανεξάρτητα από τις επιμέρους πολιτικές και οικονομικές απόψεις που διατυπώνονται αυτή την περίοδο, οι οποίες είναι θεμιτές στο βαθμό που εκφράζουν ολοκληρωμένες πολιτικές και οικονομικές επιλογές και δεν υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

2. Η βιωσιμότητα, η ανάπτυξη και η επιχειρησιακή προοπτική των Τραπεζών, με στόχο την στήριξη της πραγματικής οικονομίας και των ελληνικών νοικοκυριών, τη διασφάλιση και την ενίσχυση της απασχόλησης σε όλους τους τομείς της οικονομίας, με αρχές και κανόνες σεβασμού των εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, πρέπει να επιδιώκεται από όλους τους πολιτικούς φορείς που διεκδικούν την πολιτική εκπροσώπηση της ελληνικής κοινωνίας, με κριτήριο τις ανάγκες της, ανεξάρτητα από την γενικότερη πολιτική και οικονομική επιλογή του κάθε πολιτικού σχηματισμού, που αφορά στον τρόπο λειτουργίας και στην κατεύθυνση των Τραπεζών.

3. Η προσπάθεια εκμετάλλευσης του τραπεζικού συστήματος από διάφορα κέντρα οικονομικών συμφερόντων, που κινδυνολογούν υπονομεύοντας τις Τράπεζες για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων, καθώς και η ανεύθυνη φημολογία της καταστροφολογίας, πρέπει να αντιμετωπίζονται άμεσα και αποφασιστικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές στις τοποθετήσεις τους, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες συνέπειες εξαιτίας των απόψεών τους, που διατυπώνονται δημόσια στα πλαίσια των πολιτικών τους θέσεων που αφορούν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

4. Οι ελληνικές Τράπεζες, παρά τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες και την πολιτική αβεβαιότητα που παρατείνεται εν’ όψει των επικείμενων εκλογών, σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίησή τους που έχει συμφωνηθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν διατρέχουν κινδύνους σε ότι αφορά στην ομαλή συνέχιση της λειτουργίας τους και στη διασφάλιση των καταθέσεων και πρέπει να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν ως κινητήριος μοχλός της οικονομίας, σύμφωνα με την οικονομική πολιτική που θα χαραχθεί από τη νέα Κυβέρνηση, που αναμένεται να προκύψει μετά τις προσεχείς εκλογές.

5. Έχουμε επίγνωση της κρίσιμης κατάστασης που διέρχεται η χώρα μας και των ορίων της δικής μας ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους των Τραπεζών, γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε θετικά και εποικοδομητικά με θέσεις, απόψεις και ουσιαστική συμβολή όταν κληθούμε από αρμόδιους θεσμικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας, τη διασφάλιση των συμφερόντων της ελληνικής κοινωνίας και την στήριξη της προοπτικής της χώρας».

[sc:Πηγή id=”http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=458147″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΟΤΟΕ: «Οι τράπεζες δεν διατρέχουν κίνδυνο»

 • 17/05/2012, 18:47
  Permalink

  Ναι ναι ναι. Και μεις σας πιστέψαμε αμέσως!

  χα χα χα

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.