Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12την απέρριψαν απότι κατάλαβα γιατί ήθελαν να δουν τα οικονομικά όρια, από τις 4500€ στην αρχή με έφτασαν στις 15500€ σταδιακά παίρνοντας κάθε 2 μέρες τηλέφωνο και ανεβά…
Minilink

Ουρές στο Ειρηνοδικείο για τα κόκκινα δάνεια

Ουρές δεκάδων μέτρων έχει δημιουργηθεί έξω από το Ειρηνοδικείο από δανειολήπτες που τρέχουν να προλάβουν να ενταχθούν στις παλιές ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, καθώς από το 2016 θα ισχύουν αυστηρότεροι όροι για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Η προθεσμία για 170.000 περίπου νοικοκυριά στα οποία το στεγαστικό δάνειο έχει κοκκινίσει, λήγει αύριο, Πέμπτη.

Οι προειδοποιητικές επιστολές και οι προθεσμίες

Μέχρι στιγμής πάντως είναι ακόμα άγνωστο το τι θα πράξει η κυβέρνηση σχετικά με την προστασία της πρώτης κατοικίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας στους δανειολήπτες η αγωνία των οποίων επιτείνεται από την τακτική των τραπεζών να στέλνουν επιστολές στις οποίες τους καλούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι ότι οι τράπεζες εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας και χτυπάνε τις πόρτες ακόμα και για δάνεια με καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποστείλει ήδη 500.000 προειδοποιητικές επιστολές, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν όπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη ακόμα και το 1 εκατομμύριο.

Στις προειδοποιητικές επιστολές καλούν τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους μέσα σε 15 ημέρες. Σε περίπτωση που οι δανειολήπτες δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση, θα λάβουν και δεύτερη πιο αυστηρή επιστολή. Εάν δεν ρυθμίσουν και σε αυτή την περίπτωση τις οφειλές μέσα σε 15 ημέρες, τότε θα ξεκινήσουν διαδικασίες πλειστηριασμού ακόμα και της κύριας κατοικίας τους.

Αυστηρότερα τα κριτήρια προστασίας από το 2016

Περίπου 400.000 υπολογίζεται ότι είναι τα «κόκκινα» δάνεια από 1.200.000 στεγαστικά. Από αυτά εκτιμάται ότι στον νόμο Κατσέλη θα ενταχθούν τα 170.000 στην περίπτωση που υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Μέχρι στιγμής πάντως καθημερινά καταθέτουν αίτηση 150 πολίτες για να οριστεί δικάσιμος ρύθμισης των οφειλών τους. Η εν λόγω αίτηση για να κατατεθεί  περιλαμβάνει συνολικά 17 έγγραφα.

Παράλληλα, με ρύθμιση της τελευταίας στιγμής από το υπουργείο Οικονομίας οι δανειολήπτες έχουν δυνατότητα 47 ακόμα ημερών, προκειμένου να υποβάλουν τα αναγκαία δικαιολογητικά.

Για όσους δεν προλάβουν την παραπάνω προθεσμία από τον Ιανουάριο του 2016 τίθενται σε ισχύ τα αυστηρότερα κριτήρια προστασίας για την πρώτη κατοικία και έτσι θα παρέχεται απόλυτη προστασία στο 25% των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που έχουν εισοδήματα στα όρια των εύλογων δαπανών διαβίωσης.

Τα νοικοκυριά αυτά θα πληρώνουν ελάχιστη μηνιαία δόση στο 5 με 10% του εισοδήματος τους, στην οποία θα έχει, όμως, συμμετοχή και το Δημόσιο.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>