Ουρές στο συσσίτιο για ενα κομμάτι ψωμί!

Ποιος θα το πίστευε! Σε ένα πλούσιο νησί, όπως είναι η Κρήτη, υπάρχουν σήμερα άστεγοι. Οι εικόνες για ενα κομμάτι ψωμί φαίνονται εξωπραγματικές. Κι όμως δεν πρόκειται για πλάνο γυρισμάτων, αλλά για εικόνα καθημερινότητας.

Πολύτεκνοι, άνεργοι, άρρωστοι άνθρωποι περπατούν καθημερινά χιλιόμετρα για να φάνε σε συσσίτια που διοργανώνονται σε περιοχές του Ηρακλείου.

Τα συσσίτια γίνονται κάθε Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 4 το απόγευμα στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου των Δειλινών. Ξεκίνησαν τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και αφενός, οι ανάγκες του κόσμου ήταν τόσο μεγάλες αλλά και η ανταπόκριση εθελοντών και επαγγελματιών να προσφέρουν τόσο συγκινητική, που η επιτροπή αποφάσισε να θεσμοθετήσει τα συσσίτια. Υπάρχει μάλιστα το ενδεχόμενο να διοργανώνονται ακόμα και σε καθημερινή βάση. Μέχρι σήμερα, κάθε Κυριακή συγκεντρώνονται περίπου 70 άτομα για να φάνε στο χώρο του συλλόγου, ενώ την προσπάθεια έχουν στηρίξει 50 κάτοικοι των Δειλινών και άλλων περιοχών, μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ψητοπωλείο και παιδικός σταθμός.

Όποιος έχει την ανάγκη να ενισχυθεί από τη βοήθεια της επιτροπής μπορεί να καλέσει στο τηλέφωνο 6974508310.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *