ΟΧΙ σε μετακινήσεις το Πάσχα στα χωριά, έλεγχοι στα διόδια, 300 ευρώ το πρόστιμο, μείωση των κρουσμάτων

Το διπλασιασμό του προστίμου για άσκοπη μετακίνηση ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων την Τετάρτη 8 Απριλίου.

«Η μάχη συνεχίζεται, ειδικά τις ημέρες του Πάσχα», τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κατά την ενημέρωση της Τετάρτης για τον κορονοϊό, από το υπουργείο Υγείας. Μάλιστα, τόνισε ότι «οι έλεγχοι αυστηροποιούνται σε εθνικές οδούς, διόδια, λιμάνια και σταθμούς τρένων».

Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο ίδιος «εδώ και λίγα λεπτά, στις 18.00, έχει τεθεί σε εφαρμογή ο έλεγχος στα διόδια σε όλη την επικράτεια από και προς τα αστικά κέντρα» και ανακοίνωσε πως «από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του».

Επίσης, ξεκινά αναστολή των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών από και προς τα νησιά, λόγω Πάσχα. Οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να μεταβούν στην Ρόδο για τράπεζα ή φαρμακείο, αλλά όχι να μετακινηθούν οι κάτοικοι της Ρόδου.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: «Εξαρχής τονίζουμε ότι πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας. Το Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους. Είναι σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα».

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας. Αντίστοιχα, ενημέρωσε πως το Λιμενικό Σώμα έχει πάρει ήδη εντολή και προχωρά σε αντίστοιχους ελέγχους σε όλους τους πορθμειακούς σταθμούς. Μάλιστα, το Λιμενικό Σώμα ετοίμασε σχετικό βίντεο.

«Τα περισσότερα μέτρα δεν είναι καινούργια. Η πλειοψηφία τα σέβεται. Το μόνο που αλλάζει είναι η αυστηροποίηση των μέτρων» διευκρίνισε ο κ. Χαρδαλιάς. «Εάν κάποιοι κάνουν χρήση άδειας και πάνε στα χωριά τους, με δική τους ευθύνη θα παραμείνουν εκεί» τόνισε σε αυστηρό ύφος.
***
Προσοχή στη χρήση μάσκας και αποφυγή του συνωστισμού επεσήμανε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας
Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού προχώρησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας, δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή του με αποτέλεσμα να έχουμε 83 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας ενώ σημειώθηκαν ακόμη 52 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό τους να φθάνει τα 1.884.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν 84 άνθρωποι. Όπως έκανε γνωστό ο κ. Τσιόδρας, 14 ασθενείς πήραν εξιτήριο από τις ΜΕΘ, ενώ ανέφερε ενδεικτικά και τα στοιχεία από την Εντατική του Ευαγγελισμού, όπου από τους 39 ασθενείς που νοσηλεύθηκαν εκτός ΜΕΘ βρίσκονται οι 17, εκ των οποίων οι 4 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η μέση ηλικία των 84 ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας, είναι τα 67 έτη, ενώ το 20% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η μέση ηλικία των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι τα 74 έτη. Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 32.528 δείγματα.

Ο κ.Τσιόδρας επισήμανε ότι χάρη στα μέτρα βρισκόμαστε στη φάση του μετριασμού της επιδημίας, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη χρήση της μάσκας από τον γενικό πληθυσμό, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μπορεί να ενέχει και κινδύνους η χρήση της, ειδικά του εφησυχασμού, ότι είμαστε προστατευμένοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *