Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12απαντησα ήδη απο χτες οτι εκανα αίτηση και αναμένω, μάλλον δεν το ειδες αναφορικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα, αν ανατρέξει κάποιος στα νομιμοποιητικά έγγραφα ΓΕΜΗ της ε…
  • nomore on Forum: Γενική συζήτηση 12δεν θυμάμαι το όνομα του δικ.γραφείου, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει με 2 γυναίκες
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα και πάλι, τελικά έκανες αίτημα για μεγαλύτερο κούρεμα (Quest) ? ‘Εγινε αποδεκτό ή ακόμη δεν έχεις απάντηση ? Προς nomore, Από ποιό δικηγορικό γραφείο σου πρότ…
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106262781 E-value
Minilink

Ο “ολοκληρωτικός πόλεμος” 100 οκογενειών κατά των “δεινοσαύρων”

Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας και του “δεινόσαυρου” της Ευρωζώνης με επίκεντρο την υπό διαπραγμάτευση  συμφωνία για την επιδιόρθωση του ελληνικού χρέους. Η επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s  που αντιπροσωπεύει πρακτικά τους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι και θα χάσουν 110 δισ. € από την “επιδιόρθωση” κατά 50% του ελληνικού χρέους, ήταν σήμερα “ολοκληρωτική”. Πρακτικά μιλάμε για έναν “ολοκληρωτικό πόλεμο” των αγορών.

Kηρύσσοντας τον “πόλεμο” στην ευρωζώνη η S&P έδειξε ποιος κάνει κουμάντο στην παγκόσμια οικονομία σήμερα. Το”τέρας” που εξέθρεψαν τόσο οι ΗΠΑ, όσο και η Ευρώπη, τώρα τρώει τους ίδιους. Οι αγορές, πρακτικά 100 οικογένειες ή μεμονωμένα άτομα που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία χωρίς δισταγμό, προχωρούν σε «πυρά ομαδόν». «Σήμερα ήταν η Γαλλία, η Ιταλία, η Αυστρία: Αύριο ποιος;», αναρωτήθηκε μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου μιλώντας σε δημοσιογράφους χθες αργά το βράδυ, παρομοιάζοντας την κατάσταση με τον Β’Π.Π..

Η επίθεση αυτή της S&P ήταν ιδιαίτερα απροκάλυπτη εναντίον της Ιταλίας. Στις 15 του περασμένου Δεκεμβρίου η χώρα είχε δανειστεί 7 δισ. € σε χαμηλότερο επιτόκιο 5,962% από το ιστορικό υψηλό του 6,087% που είχε καταγραφεί στην δημοπρασία της 10ης Νοεμβρίου.

Αυτή ήταν η πρώτη «ανησυχητική» εξέλιξη για τις αγορές, ιδιαίτερα για μια χώρα η οποία βρισκόταν σε πλαίσιο εποπτείας από το ΔΝΤ.

Δεύτερο «ανησυχητικό» σύμπτωμα η δημοπρασία της 28ης Δεκεμβρίου όπου η Ρώμη κατάφερε να αποσπάσει 9 δισ. € με την έκδοση 6μηνων εντόκων γραμματίων με επιτόκιο 3,251% ενώ σε ότι αφορούσε τα 2ετή ομόλογα η απόδοση ήταν 4,853%.

Ήταν η ώρα για ανάληψη δράσης από τους ιδιώτες καθώς οι συζητήσεις για το ελληνικό PSI ήταν επικείμενες και η απειλή του «υποχρεωτικού κουρέματος» (Collective Auction Call) σε περίπτωση συμμετοχής σε ένα ποσοστό  75 με 80% ήδη είχε «πέσει» στο τραπέζι.

Η Ιταλία όμως εξακολουθούσε να δανείζεται πιο φθηνά! Μόλις προχθές κατάφερε να δανειστεί 8,5 δισ. € ομολόγων 12μηνης διάρκειας με επιτόκιο που έπεσε στο 2,73% και σήμερα δανείστηκε 4,75 δισ. € σε τριετή ομόλογα απόδοσης 4,83% από 5,62% αντίστοιχου δανεισμού του περασμένου Δεκεμβρίου.
Αυτό ήταν και «σταγόνα» που ξεχείλισε το ποτήρι.

Με μια αιφνιδιαστική της κίνηση η S&P κατάφερε ένα βίαιο χτύπημα κατά της Ιταλίας υποβαθμίζοντάς την κατά δύο επίπεδα από Α σε ΒΒΒ+ περνώντας από το Α- χωρίς να… σταματήσει. Ήταν η απάντηση στα χαμένα 110 δισ. του ελληνικού «κουρέματος»; Ήταν η απάντηση στο συνεχώς φθηνότερο δανεισμό της Ιταλίας;

Οι 100 οικογένιες ή μεμονωμένα άτομα που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία, κινδύνεψαν να απωλέσουν τα προνόμιαά τους στο κραχ του 2008, αλλά από τότε “εκσυγχρονίστηκαν”, “επανεξοπλίστηκαν” και λόγω της ατολμίας των κυβερνήσεων (τις οποίες πρακτικά ελέγχουν σε Ευρωζώνη και ΗΠΑ) κατάφεραν να αποκτήσουν και πάλι τεράστια ισχύ.

Η θέση της Ελλάδας σε όλα αυτά; Φτερό στον άνεμο…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>