Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Ο πρώτες καταδίκες για φοροδιαφυγή

 

Οι πρώτες καταδίκες για φοροδιαφυγή σφραγίστηκαν με  αποφάσεις από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Οι δικαστές  έκριναν ενόχους για μη καταβολή χρεών στο δημόσιο,  τόσο τον ιδιοκτήτη αλυσίδας κομμωτηρίων Νίκολας (Νίκο Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκη), όσο και τον ιδιοκτήτη αλυσίδας  κέντρων αισθητικής Λέοντα Λεβή καταδικάζοντας τον καθένα από αυτούς σε ποινή φυλάκισης 3 ετών . Ποινή που εκ του νόμου είναι εφέσιμη, οπότε και οι δύο κατηγορούμενοι είναι πλέον ελεύθεροι.
 
Ο Λ. Λεβής, ο οποίος συνελήφθη για χρέη  ύψους 625. 000 ευρώ, προέβαλε στο δικαστήριο το επιχείρημα ότι προτίθεται να υπαχθεί σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλών του προς το δημόσιο. Υποστήριξε δε, ότι τα χρέη αυτά δημιουργήθηκαν γιατί τα προηγούμενα χρόνια, που ο τζίρος της εταιρείας του είχε πώση κατά 80%, εκείνος προτίμησε  αντί να μην απολύσει 1600 εργαζόμενους, να αναστείλει την  πληρωμή των οφειλών του προς το δημόσιο.
 
Από την πλευρά του ο  γνωστός κομμωτής αντέτεινε ότι δεν ήταν ο ίδιος νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησς στα χρόνια που δημιουργήθηκαν τα χρέη  ύψους 232.000 ευρώ. Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε μόνο για τις οφειλές που … γεννήθηκαν το έτος 2009 που εκείνος ήταν στο τιμόνι της επιχείρησης. Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χρήματα, οι δικαστές αποφάσισαν να διαβιβάσουν στην Εισαγγελία τη δικογραφία, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες ποινικές στον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας. Πάντως, και σ' αυτή την περίπτωση, υπάλληλος της εταιρείας βεβαίωσε ότι εντός των ημερών θα υπάρξει ρύθμιση των χρεών .

Μίνα Μουστάκα

24h NewsRoom

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>