Ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει έξυπνα τη ΝΔ στην κυβέρνηση..

Η ανυπομονησία της ηγετικής ομάδας της ΝΔ για ανάληψη της εξουσίας, και η θεσιλαγνεία της, δεν την αφήνουν να δει τι ακριβώς την περιμένει. Από την άλλη πλευρά, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κτίζει έξυπνα τις επόμενες δεκαετίες της Αριστεράς στα πολιτικά πράγματα. Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει κανείς αφελής μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που να πιστεύει ότι η ένδυση υπουργικού κουστουμιού και η όρκισή του ως υπουργού θα του εξασφαλίσει αυτόματα το πολιτικό του μέλλον ή ότι θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα που επισώρευσαν τα δύο μνημόνια. Ούτε φυσικά θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αναμιχθεί με ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Η επιλεγμένη αναφορά του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσίπρα στη δημόσια τηλεόραση, ότι «το νόμισμα δεν είναι φετίχ», καθώς η έκφραση απορίας για το «αν έχει σημασία αν θα είναι ευρώ ή δραχμή»,  αλλά και η συνδυασμένη δήλωση του κ. Λαφαζάνη στον real  FM, ότι…. «μπορούμε να αντέξουμε και διακοπή της χρηματοδότησης από την τρόϊκα», μερικά μόλις εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές, είναι φανερό (εκτός και αν είναι κανείς πολιτικά τυφλός), ότι δίνουν ένα ελαφρό σπρώξιμο της ΝΔ προς την πρωτιά και την κατάληψη της εξουσίας.

Είναι βέβαιο πως η ηγεσία της ΝΔ, μπροστά στην επιθυμία της για εξουσία,  θα πιαστεί από αυτές τις δηλώσεις και θα τις κάνει σημαία, αλλά δεν καταλαβαίνει ότι έτσι πατά την «πεπονόφλουδα» που της πέταξε ο κ. Τσίπρας. Δεν αντιλαμβάνεται άραγε ότι τυχόν ανάληψη της εξουσίας από την ΝΔ τώρα αυτή τη στιγμή, εκτός του ότι θα οδηγήσει στην προδιαγεγραμμένη πλήρη οικονομική αποτυχία και εξαθλίωση του λαού, ταυτόχρονα θα οδηγήσει και την Δεξιά σε μονοψήφια ποσοστά παρέα με το νεοΠΑΣΟΚ, αφήνοντας την Αριστερά (στην ουσία δηλαδή το παλαιό ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεταλλάχτηκε) να κάνει πολιτικό παιχνίδι πάνω στη λαϊκή εξαθλίωση για τις επόμενες δεκαετίες. Το μνημόνιο καίει όσους προσπαθούν να το διαχειριστούν.

Μια λύση μένει στη ΝΔ. Να απαιτήσει τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με την συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Αν αυτό έχει ως τίμημα την μη πρωθυπουργοποίηση του κ. Σαμαρά, ακόμα κι αυτό θα πρέπει να το δεχτεί.  Διαφορετικά θα εξαφανιστεί μια ολόκληρη παράταξη, προς χάριν του παλαιού και έμπειρου ΠΑΣΟΚ.

Πέτρος Χασάπης


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει έξυπνα τη ΝΔ στην κυβέρνηση..

 • 14/06/2012, 23:05
  Permalink

  Καλά, Ρε Χασάπη κάνεις ζημιά στην παράταξη της Ν.Δ, να είσαι καλά που βοηθάς τον ΣΥΡΙΖΑ στην αυτοδυναμία.  

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.