Ο Τσίπρας προειδοποιεί τους δανειστές…

Σαφή προειδοποίηση προς τους δανειστές της χώρας για διακοπή της αποπληρωμής του χρέους, εφόσον εκείνοι προχωρήσουν μονομερώς στη διακοπή της χρηματοδότησης απευθύνει ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας τις συνεντέυξεις του σε αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας φιλοξενείται σήμερα στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal, σε ένα θέμα που προβάλλεται με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα από τους υπεύθυνους του μέσου.

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι μια οικονομική κατάρρευση στην Ελλάδα θα δυμπαρασύρει και την υπόλοιπη Ευρωζώνη. Προσθέτει δε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να εξετάσει ένα πλάνο το οποίο θα είναι περισσότερο προσανατολισμένο στην ανάπτυξη προκειμένου να σταματήσει η ύφεση και να ανατιμετωπιστεί η “ανθρωπιστική κρίση”, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

“Η πρώτη μας επιλογή είναι να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους οτι, προς ίδιον όφελός τους, δεν θα πρέπει να σταματήσουν την χρηματοδότηση” λέει ο κ. Τσίπρας, ο οποίος προσθέτει ότι η Ελλάδα δεν έχει στόχο να προβεί σε οποιαδήποτε μονομερή κίνηση.

“Αντίθετα, εάν εκείνοι προχωρήσουν σε μονομερή κίνηση, αν – με άλλα λόγια – διακόψουν την χρηματοδότηση, τότε θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας”, λέει ξεκάθαρα.

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι η WSJ χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα ως πιθανό επόμενο πρωθυπουργό της χώρας…

Οι αγγλομαθείς διαβάστε εδώ όλο το κείμενο της συνέντευξης.

Νωρίτερα το πρωί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης εμφανίστηκε, πάντως, στο ΣΚΑΪ με διάθεση …για μονομερείς ενέργειες.  “Αν είμαστε πρώτοι, μπορούμε να διαμορφώσουμε μαζί με άλλους μια πλειοψηφία 151” τόνισε. “Έτσι θα περάσει μια πράξη ακύρωσης του μνημονίου που δεν θα είναι πράξη εντυπώσεων”, πρόσθεσε ο κ. Παπαδημούλης.

Διαβάστε εδώ σχετικά.

[sc:Πηγή id=”http://www.protothema.gr/ekloges/article/?aid=198350″ ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.