Πάνω από 1 δισ. ευρώ οι αναλήψεις καταθέσεων

Η προκήρυξη των επαναληπτικών εκλογών, καθώς και η ανησυχία που εκφράστηκε –κατά τη διάρκεια των τελευταίων συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- για τη σταθερότητα του εγχώριου χρηματοπιστωτικού συστήματος, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα στείλουν και σήμερα κόσμο στα γκισέ για αναλήψεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, τα προηγούμενα 24ωρα, οι αναλήψεις κυμαίνονται πέριξ των 700–800 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα εκτιμάται ότι θα φτάσουν και ενδεχομένως θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, οι τράπεζες δεν αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσουν κάποιο ιδιαίτερο θέμα κάλυψης των εκροών, ακόμα κι αν ξεπεραστεί κι αυτό το όριο, καθώς, έχουν ένα σύμμαχο, ο οποίος σε αυτές τις περιπτώσεις έχει αποδειχθεί …ανίκητος.

Ο λόγος αφορά στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), η οποία και στο παρελθόν έχει παράσχει πλήρη κάλυψη σε ανάλογα κύματα αναλήψεων από τα τραπεζικά γκισέ.

Η Φραγκφούρτη θα πράξει το ίδιο και σε αυτή τη φάση, οπότε από πλευράς ρευστού δεν αναμένεται να τεθεί ζήτημα. Αυτό το οποίο ανησυχεί περισσότερο τους τραπεζίτες είναι το ψυχολογικό θέμα της όλης υπόθεσης.

Δηλαδή να μην δημιουργηθεί κλίμα πανικού και ουρές μπροστά από τα γκισέ.

Εκτιμάται πάντως, ότι από τη στιγμή που η κάλυψη που θα παρασχεθεί θα είναι 100% σε όλα τα αιτήματα που τυχόν θα υποβληθούν, κανένα ζήτημα δεν θα δημιουργηθεί στο τέλος της ημέρας και όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Το ίδιο, αν χρειαστεί, θα γίνει κι αύριο ή μεθαύριο και για όσο διάστημα, τέλος πάντως, χρειαστεί από εδώ και στο εξής.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/135044/pano-apo-1-dis-eyro-oi-analipseis-katatheseon” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.