Πάνω από 50 δισ. εκροές σε 6 μήνες

Τι ισχύει για την περίπτωση της Ελλάδας
 

Πόσο μπορεί να αντέξει ένα τραπεζικό σύστημα, όταν το σύνολο των εκροών του, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, φτάνει και ξεπερνά τα 50 δισ. ευρώ;

Υπό κανονικές συνθήκες, το ερώτημα αυτό μόνο ως θεωρητική άσκηση σε εξεταστική οικονομικής σχολής θα μπορούσε να μπει. Ωστόσο, στην περίπτωση της Ελλάδας, η οποία έκλεισε αισίως 5 χρόνια ύφεσης – η μαύρη επέτειος είναι στις 23 Απριλίου – τίποτα πλέον δεν είναι απίστευτο.

Συγκεκριμένα, στα 50 και κάτι δισ.ευρώ υπολογίζεται το σύνολο των εκταμιεύσεων που έχουν γίνει από τις ελληνικές τράπεζες το τελευταίο 6μηνο, καταρρίπτοντας κάθε άλλο, προηγούμενο, ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή, το συνολικό υπόλοιπο των καταθέσεων κυμαίνεται περιξ των 135 δισ.ευρώ, περίπου 110 δισ.ευρώ χαμηλότερα από τη μέρα που υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο.

Αρκεί να σημειωθεί ότι όπως παραδέχονται ακόμα και τραπεζικά στελέχη, αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των καταθετικών λογαριασμών, που διατηρούν συνολικό υπόλοιπο πάνω από 100.000 ευρώ δεν ξεπερνά το 10% του συνόλου των ενεργών και μη λογαριασμών, που διατηρούνται ανοικτοί στις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας.

Όλο το υπόλοιπο 90% είναι κάτω από το όριο των 100.000. ο προφανής λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι οι έχοντες λεφτά – φυσικά και νομικά πρόσωπα – προτίμησαν να τα βγάλουν έξω για ασφάλεια, ενώ οι υπόλοιποι που έχουν μικρές καταθέσεις τις διατηρούν εντός, καθώς καλύπτονται από το όριο της εγγύησης του δημοσίου.

Πηγή: voria.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.