Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Πάρτι εκατομμυρίων με ευρωπαϊκά προγράμματα – Πήρε 8,5 εκ. ευρώ για την εταιρεία και αγόρασε σκάφος

Εταιρείες – φαντάσματα εκμεταλλεύτηκαν επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του υπουργείου Ανάπτυξης και κατάφεραν να αρπάξουν και να σπαταλήσουν τα χρήματα.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης προχωρούν σε έρευνα για όλες τις επιδοτήσεις των εταιρειών μετά το 2004 σε 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη τη χώρα.

Οπως αναφέρει και tovima σε μία περίπτωση, εταιρεία που εξασφάλισε επιδότηση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για ανάπτυξη, προχώρησε στην αγορά πολυτελούς σκάφους του ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Τώρα οι άντρες του ΣΔΟΕ θα ερευνήσουν λεπτομερώς τα τιμολόγια των εταιρειών αλλά και τα βιβλία τους προκειμένου να διαπιστωθεί:

– Αν τα ποσά που τους δόθηκαν διατέθηκαν πράγματι σε αναπτυξιακούς σκοπούς που θέτει ως προϋπόθεση το Κοινοτικό Δίκαιο.

– Αν σε κάποιες περιπτώσεις η επιδότηση κάλυψε μισθολογικές ανάγκες των εταιρειών ή χρησιμοποιήθηκε για ίδια χρήση του ιδιοκτήτη.

– Αν οι συγκεκριμένες εταιρείες υπάρχουν ακόμα, αν διέθεσαν τα χρήματα μέσω υπεράκτιων εταιρειών και αν η διάλυσή τους οφείλεται σε πραγματικούς λόγους οικονομικής αδυναμίας ή και αν η εταιρεία είχε συσταθεί μόνο και μόνο για να εισπράξει την επιδότηση. Αν δηλαδή μεταξύ των εταιρειών που επιδοτήθηκαν υπήρξαν και εταιρείες «μαϊμού».


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Πάρτι εκατομμυρίων με ευρωπαϊκά προγράμματα – Πήρε 8,5 εκ. ευρώ για την εταιρεία και αγόρασε σκάφος

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>