Πέντε φορές μεγαλύτερη η μαύρη τρύπα των ισπανικών τραπεζών

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις ισπανικές τράπεζες και το μέγεθος του προβλήματος που «κρύβουν», κρούουν αναλυτές του Centre for European Policy Studies.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν πως οι ισπανικές αρχές, κυβέρνηση και κεντρική τράπεζα της χώρας, υποτιμούν το μέγεθος της «μαύρης τρύπας» των ισπανικών τραπεζών, καθώς εθελοτυφλούν μπροστά στα διαρκώς αυξανόμενα μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια και δεν έχουν προχωρήσει σε καμία πρόβλεψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού.

Η συγκεκριμένη ανάλυση που «βγάζει» τα «κρυμμένα φέσια» των ισπανικών τραπεζών περίπου πέντε (5) φορές μεγαλύτερα από αυτά που επισήμως ανακοινώνονται, έρχεται λίγες μόνον ώρες μετά την επίσημη έκκληση της κυβέρνησης  Ραχόι προς τις ισπανικές τράπεζες να αυξήσουν τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια κατά 54 δισ. ευρώ, στα 166 δισ. ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ισπανίας, η αύξηση αυτή θεωρείται αρκετή για να καλύψει απώλειες περίπου 50% σε δάνεια προς κατασκευαστικές εταιρείες, αλλά οι ιθύνοντες του Centre for European Policy Studies σημειώνουν πως αυτά τα 54 δισ. ευρώ είναι πολύ λίγα για να καλύψουν τις προβλεπόμενες επισφάλειες και χρεοκοπίες δανειοληπτών στεγαστικών δανείων. Τα οποία στεγαστικά δάνεια στη χώρα υπερβαίνουν το 1,4 τρισ. ευρώ!!!

Συνεπώς, με βάση αυτή την παραδοχή, οι προβλέψεις των ισπανικών τραπεζών θα έπρεπε να αυξηθούν στα 270 δισ. ευρώ, δηλαδή περίπου 5 φορές πάνω από τις σημερινές…

Εφόσον αυτή η ανάλυση επαληθευθεί, τότε αυτομάτως το «ισπανικό πρόβλημα» καθίσταται κολοσσιαίο για την Ευρώπη, αφού θα σήμαινε πως το ισπανικό Δημόσιο για να καλύψει το σύνολο της τρύπας των τραπεζών θα έπρεπε να αυξήσει το δημόσιο χρέος της χώρας κατά 50%. Άρα αυτομάτως θα οδηγούσε την Ισπανία στο να ζητήσει διάσωση από ΕΕ και ΔΝΤ, όπως ήδη έχουν πράξει η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία.

Το σίγουρο είναι πως αυτός είναι και ο χειρότερος εφιάλτης των Ευρωπαίων ιθυνόντων. Και είναι ενδεικτικό πως ήδη έχει ανακοινωθεί η διενέργεια ενός έκτακτου Ecofin, την Κυριακή 14 του μηνός, ειδικά για να εξεταστεί το πρόβλημα των ισπανικών τραπεζών και οι μέθοδοι στήριξης του κλάδου.

www.bankwars.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.