Πέφτει η αγορά ακινήτων και στην Βρετανία

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη έχει προκαλέσει πτώση ρεκόρ στην αγορά ακινήτων και στην Βρετανία
Η αγορά ακινήτων της Βρετανίας υφίσταται τη μεγαλύτερη πτώση από τότε που άρχισε η καταγραφή σχετικών στοιχείων, καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την Ευρωζώνη οδηγεί σε μείωση των τιμών.

Όπως ανέφερε η εταιρεία δεδομένων για επενδύσεις στην αγορά ακινήτων Investment Property Databank (IPD), η αξία των γραφείων, καταστημάτων και αποθηκών μειώθηκε 0,7% στο πρώτο τρίμηνο του 2012, σε συνέχεια της μείωσης 0,1% στο προηγούμενο τρίμηνο, και ήταν χαμηλότερη κατά 31% σε σχέση με το υψηλό επίπεδο του Σεπτεμβρίου 2007.

Η καθίζηση είναι διπλάσια σε ένταση σε σύγκριση με την ύφεση στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν η μείωση των αξιών των ακινήτων είχε περιορισθεί μέσα σε πέντε χρόνια κατά 15% σε σύγκριση με τα πριν από την πτώση τους επίπεδα.

Είναι, επίσης, η μεγαλύτερη κάμψη από το 1971, που καταρτίστηκε ο δείκτης αναφοράς για τις τιμές ακινήτων της Βρετανίας.

Η βρετανική οικονομία εισήλθε στις αρχές του 2012 σε ύφεση, για δεύτερη φορά από την εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, καθώς επλήγη από την κρίση χρέους της Ευρωζώνης, τις μειώσεις των δημοσίων δαπανών και τον υψηλό πληθωρισμό, που ανέσχεσαν τις προσπάθειες της χώρας να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών

newsit.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Πέφτει η αγορά ακινήτων και στην Βρετανία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.