Παράταση φορολογικών δηλώσεων μέχρι και το τέλος Ιουνίου

Απόφαση που θα παρατείνει την υποβολή φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Ιουνίου προανήγγειλε στη Βουλή ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με το πρόβλημα που έχει ανακύψει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισπράττουν μισθώματα και λόγω αποχής των δικηγόρων δεν μπορούν να υποβάλλουν τις σχετικές αγωγές για να εξαιρεθούν τα ανείσπρακτα ποσά από το πραγματικό τους εισόδημα είπε: «Δώσαμε μια λύση η οποία προέβλεπε ότι εφόσον έως την προθεσμία υποβολής της ετήσιας δήλωσης φορολογίας έχει εκδοθεί σε βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγής απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκαση μισθωμάτων ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, δεν θα έχει καμία φορολογική υποχρέωση αυτός που έχει το ακίνητο και το νοικιάζει και δεν εισέπραξε ενοίκια ή δεν εισέπραξε συνολικά ενοίκια για το ποσό εκείνο που δεν εισέπραξε τα ενοίκια».

Και συνέχισε «Όμως, δυστυχώς, αυτός ο σχεδιασμός που είχαμε δεν μπόρεσε να προχωρήσει, διότι προέκυψε η αποχή των δικηγόρων» για να προσθέσει πως «Οι λύσεις που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή είναι να παρατείνουμε σίγουρα τις προθεσμίες γι’ αυτές τις περιπτώσεις μέχρι να λυθεί η αποχή των δικηγόρων, η οποία ελπίζουμε να λυθεί άμεσα.

Εάν διαπιστώσουμε ότι δεν λειτουργεί αυτό το πράγμα, θα δούμε το πώς θα μπορέσουν να δηλώσουν τα ανείσπρακτα ενοίκια τους χωρίς να φορολογηθούν και αυτά. Ούτως ή άλλως, το Υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει και θα εκδοθεί σήμερα ή αύριο η σχετική απόφαση… Με αυτή την απόφαση, λοιπόν, θα πάνε όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος στο τέλος Ιουνίου».

www.dikaiologitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *