Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Παρέμβαση της τρόικας για τα επιτόκια καταθέσεων

Εξετάζει να διατυπώσει συστάσεις για τον ορισμό ενός ανώτατου ορίου στις αποδόσεις

Η τρόικα έχει διαπιστώσει πως τελευταίους μήνες τα επιτόκια καταθέσεων κινούνται σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που καθιστά το κόστος του χρήματος πρόσθετα ακριβό.

Μάλιστα, παρά τη μείωση των επιτοκίων του ευρώ οι αποδόσεις στις καταθέσεις παραμένουν υψηλές λόγω της ανάγκης των τραπεζών για ρευστότητα.

Οι τράπεζες έχουν ρίξει στην αγορά νέα καταθετικά προϊόντα με επιτόκια έως και 6%, προκειμένου να δελεάσουν τους καταθέτες. Μάλιστα, αυξάνουν τα επιτόκια ακόμα και για ποσά της τάξεως των 5.000 – 10.000 ευρώ. Σε περιπτώσεις καταθέσεων που ξεπερνούν τα 300.000 ή τα 500.000 ευρώ, το επιτόκιο ξεπερνά το 7%.

Ο τραπεζικός ανταγωνισμός κάνει το χρήμα πολύ ακριβό και το δανεισμό για τις τράπεζες σύμφορο.

Πληροφορίες φέρουν την Τράπεζα της Ελλάδας να εξετάζει να διατυπώσει συστάσεις για τον ορισμό ενός ανώτατου ορίου στις αποδόσεις καταθέσεων. Σημειώνεται πως κάτι αντίστοιχο έχει συμβεί ήδη στην Ισπανία.

[sc:Πηγή id=”http://www.newsbeast.gr/financial/arthro/382949/paremvasi-tis-troikas-gia-ta-epitokia-katatheseon/” ]

Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Παρέμβαση της τρόικας για τα επιτόκια καταθέσεων

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>