Παραπομπή για κακούργημα του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Ποινική δίωξη σε βαθμό για παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημόσιου άσκησε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών κατά του προέδρου της Η ποινική δίωξη κατά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέα Γεωργίου και δύο μελών της διοίκησης της υπηρεσίας ασκήθηκε από παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα.

Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες του πρώην μέλους της Αρχής, Ζωής Γεωργατά, η οποία είχε υποστηρίζει πως είχε γίνει υπερβολική διόγκωση του ελλείμματος το 2009, ώστε να διευκολυνθεί η προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης.

Μετά τις καταγγελίες αυτές, οι οικονομικοί εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα, η οποία κατέληξε στη δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr        

6 σχόλια σχετικά με το “Παραπομπή για κακούργημα του Προέδρου της ΕΛ.ΣΤΑΤ.”

  1. Όταν όμως έκανε για πρώτη φορά την δήλωση για πλασματικό έλλειμμα η Γεωργαντά κατηγορήθηκε και καθυβρίστηκε και χαρακτηρίστηκε ανόητη και τρελή.

  2. Πέτρο, νομίζω ότι ο απλός λαός πίστεψε εξαρχής τη Γεωργαντά, άσχετα αν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ προσπάθησαν να τη γελοιοποιήσουν.

  3. Πάντως βλέπω ότι ένας ένας, αργά αλλά σταθερά, θα πάνε τα τομάρια φυλακή. Πρώτα οι χρήσιμοι ηλίθιοι, που δεν τους παρέχει καμία ασυλία ο νόμος και στη συνέχεια, βλέπω ότι θα θεσπισθεί νέο, ολοκαίνουργιο Σύνταγμα, το οποίο θα απαγορεύει ασυλίες και παραγραφές και θα στείλει στη φυλακή όλους τους σημερινούς προδότες πολιτικούς. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *