Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Πεδίο μάχης οι τράπεζες

Σε κατάσταση εμφράγματος βρίσκεται το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, παρά την επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, καθώς οι μάχες ηγεσίας που είχε εγκαίρως επισημάνει το sofofkleousin.gr τώρα εντείνονται. Οι συγκρούσεις ηγετικών στελεχών στις τράπεζες –εμπλέκοντας μετόχους, ακόμα και την κυβέρνηση- προκαλούν δυσλειτουργία σε ολόκληρο το σύστημα και οδηγούν σε αποσταθεροποίηση, ενώ χάνεται πολύτιμος χρόνος από την αναδιάρθρωση των τραπεζών. Η φωτιά στο top management των τραπεζών αναμένεται όμως να περάσει και στα στελέχη στο πλαίσιο της εφαρμογής των νέων business plans, που προβλέπουν –μεταξύ άλλων- μείωση κόστους, συρρίκνωση δραστηριοτήτων και απολύσεις.

Ο τρόπος και η συμμετοχή των υψηλόβαθμων τραπεζικών στελεχών στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης καθώς και η αποτελεσματικότητα τους αποτελούν το πρώτο επίπεδο σύγκρουσης. Τα σχέδια αναδιάρθρωσης, η υλοποίησή τους και η προοπτική μείωσης κόστους και απολύσεων είναι το επόμενο μέτωπο που σιγοκαίει και αναμένεται να ενταθεί, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του «ξεσκαρταρίσματος» στις ηγετικές ομάδες.

Η συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε καραμπόλες στελεχών, ενώ οι πολιτικές αλλαγές και, η κονιορτοποίηση των παλαιών μετόχων και η αναδιάταξη των ισορροπιών έχουν δημιουργήσει ένα διαρκές power struggle. 

Παράλληλα η εμπλοκή του Single Supervisory Mechanism, υπό την Ντανιέλ Νουί, στην αξιολόγηση και επιλογή στελεχών οδηγεί αναπόφευκτα σε αποκλεισμό πολιτικών προσώπων και τη ντε φάκτο επικράτηση τεχνοκρατών σε αυτή την ιδιότυπη μάχη.

Παρέμβαση στη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας των τραπεζών θέλει να έχει και η κυβέρνηση, η οποία ωστόσο βρίσκεται σε ένδυα στελεχών, που θα μπορούσαν να αναλάβουν τέτοιες θέσεις και αναγκάζεται να αναζητά λύσεις εκ των ενόντων. Για τους επιτελείς του Μαξίμου και του υπουργείου Οικονομικών μείζον ζήτημα είναι η διατήρηση του ελέγχου των τραπεζών σε ελληνικά χέρια και η αποφυγή αφελληνισμού των διοικήσεων, ώστε να διαθέτει η κυβέρνηση επιρροή και διαύλους επικοινωνίας.

Οι τραπεζίτες έχοντας χαρτογραφήσει τις αντίρροπές δυνάμεις που ασκούνται από κυβέρνηση, εποπτικές αρχές και μετόχους στη διοικητική πυραμίδα των τραπεζών αναζητούν ερείσματα σε όλα τα επίπεδα προκαλώντας συγκρούσεις και διαμορφώνοντας κλίμα αστάθειας.

Με το σύστημα να βρίσκεται σε σημείο καμπής το σύνθετο καθεστώς μετοχικών ισορροπιών να αδυνατεί να παράξει καθαρές λύσεις, στις περισσότερες περιπτώσεις, η παρέμβαση της κυβέρνησης για την αποσόβηση περαιτέρω επιπλοκών κρίνεται πλέον επιτακτική.

Σε αυτό το πλαίσιο έχουν ήδη διεξαχθεί συναντήσεις σε επίπεδο τραπεζιτών και κυβερνητικών αξιωματούχων, ενώ ενήμερη για τις εξελίξεις είναι η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία παρακολουθεί από κοντά, αλλά χωρίς διάθεση παρέμβασης.

www.sofokleousin.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>