Πειραιώς: Σε fund τα κόκκινα δάνεια, παρά τον αγώνα των εργαζομένων

Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων στο τμήμα διαχείρισης των “κόκκινων δανείων” στην Τράπεζα Πειραιώς, που συνεχίζουν και σήμερα την απεργία, έκλεισε η συμφωνία της τράπεζας για παραχώρηση του τμήματος στη σουηδική Intrum. 

Όπως έγινε γνωστό η εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης του Recovery Banking Unit της Τράπεζας Πειραιώς θα μεταβιβασθεί σε μια νέα εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Ποσοστό 80% της νέας εταιρείας θα ανήκει στην Intrum και 20% στην Τράπεζα Πειραιώς.

Η συμφωνία αποτιμά την αξία της πλατφόρμας σε 410 εκατ. ευρώ, ενώ τo αντάλλαγμα για την απόκτηση του 80% από την Intrum διαμορφώθηκε στα 328 εκατ. ευρώ. Οι δύο πλευρές στοχεύουν να ολοκληρώσουν την συναλλαγή τον προσεχή Οκτώβριο, με αρχική διάρκεια της σύμβασης τα 10 χρόνια.

Η συμφωνία συνιστά μια προκλητική αγοραπωλησία, που εκχωρεί τη διαχείριση των κόκκινων δανείων των Ελλήνων πολιτών σε μια εταιρία ξένων συμφερόντων, ενταγμένη στο συνολικότερο πλαίσιο της επικυριαρχίας από το ισχυρό διεθνές κεφάλαιο με τη συναίνεση των ισχυρών τραπεζικών κύκλων της χώρας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *