Περίπου 250.000 νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια

Πού κυμαίνονται αυτή τη στιγμή οι επισφάλειες, δηλαδή τα «κόκκινα δάνεια» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Οι καταρχήν εκτιμήσεις, επιμένουν ότι περί τα 250.000 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σημαντικά προβλήματα στην τακτοποίηση των δανειακών τους υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Μάλιστα, το χειρότερο είναι ότι αυτή η αδυναμία εκφράζεται ως προς την τακτοποίηση υποχρεώσεων, δηλαδή δόσεων, για στεγαστικά δάνεια. Όπερ σημαίνει ότι διακυβεύεται το σπίτι τους. Κι αυτό είναι που κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

Προς το παρόν, οι τράπεζες, με διάφορα τρικ, κατορθώνουν να διασώσουν τα προσχήματα, μεταφέροντας υποχρεώσεις για αργότερα ή προχωρώντας σε αναχρηματοδοτήσεις με καλύτερους όρους. Το κακό όμως είναι ότι για πολλά νοικοκυριά οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν πλέον το 40% των μηνιαίων αποδοχών τους. Κι αυτό το ποσοστό θεωρείται και είναι κόκκινη γραμμή για να καταστεί κάποιος αφερέγγυος. Τουλάχιστον αυτό έχει διδάξει η έως τώρα τραπεζική εμπειρία για τέτοιου είδους θέματα.

Τί μέλλει γενέσθαι; Προς το παρόν, άγνωστο. Ο έλεγχος που διενεργεί ήδη η BlackRock στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια αναμένεται ότι θα ρίξει φως στο …τούνελ και θα καταδείξει σε όλο του το μεγαλείο το πρόβλημα. Από εκεί κι έπειτα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυθεί κιόλας το πρόβλημα, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο. Οι τραπεζίτες πάντως επιμένουν: όσο η ρευστότητα λείπει από την αγορά, το πρόβλημα δεν διορθώνεται.

www.greekmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Περίπου 250.000 νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια

 • 06/09/2011, 13:06
  Permalink

  Το κακό όμως είναι ότι για πολλά νοικοκυριά οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν πλέον το 40% των μηνιαίων αποδοχών τους. Κι αυτό το ποσοστό θεωρείται και είναι κόκκινη γραμμή για να καταστεί κάποιος αφερέγγυος.

   

  Μόνο που ο αρθρογράφος ξεχνάει ότι το 40% ίσχυε με τα προηγούμενα δεδομένα, όπου η φορολογία και οι τιμές ήταν χαμηλότερες, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο 60% του εισοδήματος να επαρκεί για να ζήσει η οικογένεια.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

 1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
 2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
 3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
 4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
 5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.