Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

 • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα Quest , εγώ είχα κάνει 2 γραπτά αιτήματα προς την Alpha Bank με την φυσική παρουσία μου σε κατάστημα και προσκομίζοντας όσα χαρτιά μου ζητήθηκαν Ε1, Ε9, ταυτότ…
 • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
 • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
 • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
 • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
Minilink

Περίπου 250.000 νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια

Πού κυμαίνονται αυτή τη στιγμή οι επισφάλειες, δηλαδή τα «κόκκινα δάνεια» στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα; Οι καταρχήν εκτιμήσεις, επιμένουν ότι περί τα 250.000 νοικοκυριά αντιμετωπίζουν αυτή τη στιγμή σημαντικά προβλήματα στην τακτοποίηση των δανειακών τους υποχρεώσεων προς τις τράπεζες. Μάλιστα, το χειρότερο είναι ότι αυτή η αδυναμία εκφράζεται ως προς την τακτοποίηση υποχρεώσεων, δηλαδή δόσεων, για στεγαστικά δάνεια. Όπερ σημαίνει ότι διακυβεύεται το σπίτι τους. Κι αυτό είναι που κάνει το πρόβλημα ακόμα μεγαλύτερο.

Προς το παρόν, οι τράπεζες, με διάφορα τρικ, κατορθώνουν να διασώσουν τα προσχήματα, μεταφέροντας υποχρεώσεις για αργότερα ή προχωρώντας σε αναχρηματοδοτήσεις με καλύτερους όρους. Το κακό όμως είναι ότι για πολλά νοικοκυριά οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν πλέον το 40% των μηνιαίων αποδοχών τους. Κι αυτό το ποσοστό θεωρείται και είναι κόκκινη γραμμή για να καταστεί κάποιος αφερέγγυος. Τουλάχιστον αυτό έχει διδάξει η έως τώρα τραπεζική εμπειρία για τέτοιου είδους θέματα.

Τί μέλλει γενέσθαι; Προς το παρόν, άγνωστο. Ο έλεγχος που διενεργεί ήδη η BlackRock στα τραπεζικά χαρτοφυλάκια αναμένεται ότι θα ρίξει φως στο …τούνελ και θα καταδείξει σε όλο του το μεγαλείο το πρόβλημα. Από εκεί κι έπειτα όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα λυθεί κιόλας το πρόβλημα, το οποίο βαίνει συνεχώς αυξανόμενο. Οι τραπεζίτες πάντως επιμένουν: όσο η ρευστότητα λείπει από την αγορά, το πρόβλημα δεν διορθώνεται.

www.greekmoney.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

1 comment to Περίπου 250.000 νοικοκυριά με κόκκινα δάνεια

 • begar

  Το κακό όμως είναι ότι για πολλά νοικοκυριά οι δανειακές υποχρεώσεις ξεπερνούν πλέον το 40% των μηνιαίων αποδοχών τους. Κι αυτό το ποσοστό θεωρείται και είναι κόκκινη γραμμή για να καταστεί κάποιος αφερέγγυος.

   

  Μόνο που ο αρθρογράφος ξεχνάει ότι το 40% ίσχυε με τα προηγούμενα δεδομένα, όπου η φορολογία και οι τιμές ήταν χαμηλότερες, με αποτέλεσμα το υπόλοιπο 60% του εισοδήματος να επαρκεί για να ζήσει η οικογένεια.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>