Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

Minilink

Πιο δύσκολα για υπερχρεωμένους

Ενα πλαίσιο προτάσεων για αλλαγές στο νόμο Κατσέλη, που αφορά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επεξεργάζονται οι τράπεζες.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», δίνουν έμφαση σε δύο σημεία του νόμου στα οποία θα ζητήσουν τροποποιήσεις.

Η πρώτη αφορά στην αλλαγή της «απαγόρευσης» καταβολής δόσης από τη στιγμή που γίνεται η αίτηση στο δικαστήριο και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, όπως ισχύει σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουν να ζητήσουν να υπάρχουν πληρωμές από πλευράς του δανειολήπτη, έστω και σε μικρότερο ποσό από την κανονική δόση.

Το δεύτερο αίτημα των πιστωτικών ιδρυμάτων σχετίζεται με τον προσδιορισμό της αξίας των ακινήτων. Οι τραπεζίτες σκοπεύουν να ζητήσουν η αξία των ακινήτων να υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες.

Οι εκκρεμείς αιτήσεις προς τα Ειρηνοδικεία έχουν ξεπεράσει πλέον τις 150.000. Στο τέλος του 2011 είχαν κατατεθεί περί τις 7.550 αιτήσεις για δικαστική ρύθμιση χρεών, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή και των τραπεζών και είχαν εκδικαστεί μόλις 400.

www.enikos.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

9 Σχόλια Πιο δύσκολα για υπερχρεωμένους

 • GEORGE M

  Δέν είναι κάτι καινούριο. Και οι Σπυράκος / Κουτρουμάνης πρίν τις εκλογές αυτό δεν προωθούσαν? Το να πληρώνεις κάποιο ποσο με την έναρξη της αίτησης και μετά το δικαστήριο να σου επιδικάζει τη διαφορά! Στην ουσία καταργούν την άτυπη περίοδο χάριτος  που υπήρχε και υποχρεώνουν τον οφειλέτη να πληρώνει το κατιτίς του. Να υπολογίζονται οι αξίες των ακινήτων με βάση τις αντικειμενικές? Ε λογικό δεν είναι? Αυτό σε πολλές περιπτώσεις είναι καλό για τον οφειλέτη καθώς οι αντικειμενικές ήταν κατα κανόνα πολύ χαμηλότερες απο τις εμπορικές βάσει των οποίων οι δανειολήπτες έπαιρναν στεγαστικό. Και ο πλειστηριασμός του κάθε ακινήτου δέν μπορεί να γίνει σε αρχική τιμή κάτω της αντικειμενικής! Θα θελα να ξερα όμως αφου οι κωλοτράπεζες το προτείνουν οι ίδιες, γιατί δέν πιάνουν απο μόνες τους το δανειολήπτη να του προτείνουν μια λύση?

 • noname

  Που το είδες το καλό GEORGE M????Δεν έχουμε να φάμε και θα πληρώνουμε δόσεις από την αρχή της υπαγωγής μας στο νόμο???? Τα έξοδα της δικαστικής διαδικασίας πως θα τα πληρώσουμε???? Έχουμε τρελαθεί εντελώς. Αυτό μόνο να μας αποδυναμώσει μπορεί. Δε προσφέρει καμία βοήθεια. Καμία καταβολή να μη γίνεται πριν τελεσιδικίσει η υπόθεση. Τη δικαστική οδό δεν την επιλέγει ο κάθε δανειολήπτης. Του τη δείχνει η τράπεζα με την αδιαλλαξία της σε ένα ουσιαστικό εξωδικαστικό συμβιβασμό. Μη μας πάρουν και τα ρέστα, πάει πολύ.

  • GEORGE M

   Το “ΚΑΛΟ” πάει στο θέμα των αντικειμενικών αξιών. Δέν παει στο θέμα του να πληρώνουμε απο την αρχή!

 • GEORGE M

  Οταν πχ πήρες σπίτι με 100.000 αντικειμενική και 200.000 εμπορική, οπότε και χρωστάς 200.000 αντε και κανενα “επισκευαστικό” 50.000 που “εχωναν” οι τράπεζες με προσημείωση, το σύνολο 250.000 το δικαστήριο δεν θα υπολογίσει την εμπορική τιμη που είχε τότε το σπίτι αλλα την αντικειμενική αξία. Οσο και να ανεβουν οι αντικειμενικές και παλι θα είναι πολύ μικρότερες απο τις εμπορικές που είχαν τα σπίτια μεχρι πριν λιγα χρόνια που οι τραπεζες εδιναν αβερτα στεγαστικά. Εκει το μετρο βοηθάει και απορώ πως και το προτειναν οι τράπεζες. Το να πληρώνεις όμως απο την αρχή ενω δεν εχεις είναι όντως απαράδεκτο. 

 • anagnostis

  Καλημέρα, επειδή έχω δικάσιμο σε λίγα χρόνια για Ν. Κατσέλη σας ενημερώνω ότι ΗΔΗ ο Νόμος αφήνει στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή να σου ορίσει όπως καταβάλεις ένα μικρό ποσό έναντι της οφειλής σου για ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ (ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ) οπότε μή τσιμπάτε με την προπαγάνδα στα ΜΜΕ των τραπεζών! Στην περίπτωση μου το ποσό είναι 500 ευρώ βάσει πάντα του εισοδήματός μου που πλέον είναι 1450 από 3400. Όσο για το θέμα της αντικειμενικής (ΠΟΥ ΤΟ 2013-14 το αργότερο) θα αυξηθούν έχει λογική (παρότι που και σε εμένα ως άτομο που θα χάσει ακίνητο από ρευστοποίηση δεν αρέσει) μιας που οι πιστωτές θέλουν να κάνουν επί δεδομένης τιμής πρόβλεψη εσόδου ώστε να το τιτλοποιήσουν και να διαθέσουν στην αγορά του εξωτεριοκού για να πάρουν ποσοστό επ αυτού σε ζεστό χρήμα (λειτουργεί όπως και τα δάνεια που κατατίθονται ως εγγύηση στα ενεχυροφυλάκεια…). Θυμίζω πως πολλές φορές, τις περισσότερες οι συντεταγμένοι πλειστηξριασμοί βαίνουν άγονοι και μετά, στον 3ο, ξεκινάν σχεδόν από μηδενική βάση ΟΠΟΤΕ τόσο οι τοκογλύφοι όσο και οι υπόχρεοι καταλήγουν πολλάκις ζημιωμένοι.

  • GEORGE M

   Αυτό που λές για τα ενυπόθηκα δάνεια και την ευχέρεια του δικαστή όντως ισχύει. Μόνο που τώρα θελουν να κάνουν ενα γενικό κανόνα ανεξαρτήτως αν το δάνειο είναι ενυπόθηκο, να πληρώνει κάτι ο οφειλέτης με την υποβολή της άιτησης. Θέλω να πιστευω πως θα υπάρχει κάποια πρόνοια για αυτούς που είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση πχ άνεργοι με μηδενικό εισόδημα η ανθρωποι με πολύ χαμηλό εισόδημα που έτσι κι αλλιως θα τους γινόταν ρύθμιση με πολύ χαμηλές η και μηδενικές καταβολές. Σίγουρα μένει να δούμε τί τελικές αλλαγές θα γίνουν γιατι απο αρθρογράφους σε μπλόγκ η και δημοσιογράφους έχουμε διαβάσει κατα καιρούς πλήθος απο αρλούμπες είτε απο βλακεία έιτε και εκ του πονηρού…..

 • tastas40

  500 απο τι ποσο που επρεπε να δινεις μηνιαιως?και σε ποσα χρονια ειναι η δικασιμος σου?

 • noname

  Το είδα GEORGE M. Σίγουρα αυτό που λες με την αντικειμενική αξία αντί της εμπορικής θα βοηθούσε αλλά το βλέπω πολύ δύσκολο να γίνει. Αν είναι εις γνώση των τραπεζών και το αποδέχονται τότε φανερώνει ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε κατακρημνισμό των τιμών των ακινήτων και οι τράπεζες το γνωρίσουν γι αυτό συμβιβάζονται με την αντικειμενική αξία ως αξία υπολογισμού έως το 85% για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας.

  • GEORGE M

   Μαλλον αυτό που λές θα γίνει…….ήδη βλεπω σπίτια που πριν τρια χρόνια έπιαναν 100 χιλιάρικα και τωρα δέν μπορουν να πουληθούν ούτε με 60! Ετσι κι αλλιώς οι εμπορικές κατεβαίνουν και προσεγγίζουν τις αντικειμενικές. Οπότε θελουν να τις κατοχυρωσουν οι τραπεζίτες με αυτο τον τρόπο.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>