Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • ANSI on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2177771470 2177771160 ΤΣΑΦΑΡΑΣ  
  • Quest on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιστολή εστειλαν. Και ήταν περιπου ενα χρονο. Εσένα στην Alpha εννοείς ότι έστειλες εγγραφο αιτημα σου και δεν σου απάντησαν ?
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα, πριν 14-15 χρόνια, παρά το καταναλωτικό δάνειο και το ότι είστε εγγυήτρια, θα παίρνατε αυθημερόν έγκριση για στεγαστικό σε όποια τράπεζα και αν πηγαίνατε. Σή…
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Και δεν το λέτε εξ'αρχής οτι δεν έχετε τίποτα στο όνομά σας? Και Διαταγή Πληρωμής να βγάλουν δεν μπορούν να σας κάνουν απολύτως τίποτα.
  • DIMITRIS 75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Νίκο καλησπέρα, Σχετικά με την καταγγελία στον Δικηγορικό Σύλλογο και εμένα μου είπανε από τον Συνήγορο του καταναλωτή πως κοστίζει 80 ευρώ. Λειτουργεί καθαρά αποτρεπτι…
  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Επιτέλους και κάποια τράπεζα προτείνει κούρεμα. Προφανώς το ποσό είναι μεγάλο και ίσως είχες χρόνια να τους βάλεις λεφτά...σωστά ? Είπες πως στείλανε επιστολή ή σε πήρα…
Minilink

Πιστωτικές κάρτες: Τι να προσέξετε ώστε να αποφύγετε τις υπέρογκες χρεώσεις

Επιτόκια που ξεπερνούν ακόμη και το 20% σε πραγματικούς όρους χρεώνουν πλέον οι τράπεζες στις πιστωτικές κάρτες, ενώ παράλληλα οι ανυποψίαστοι πελάτες μπορούν να βρεθούν προ εκπλήξεων, μιας και καραδοκούν «χαράτσια» δεκάδων ή και εκατοντάδων ευρώ.

Η εκτίναξη του κόστους δανεισμού σε συνδυασμό με την εκτόξευση των επισφαλειών στις πιστωτικές κάρτες είναι οι δύο βασικοί όροι που επικαλούνται οι τραπεζίτες, προκειμένου να δικαιολογήσουν την κατακόρυφη άνοδο των επιτοκίων τους τελευταίους μήνες.

Πλέον η Συνολική Ετήσια Πραγματική Επιβάρυνση, γνωστή ως ΣΕΠΕ ξεπερνά το 20% για μια σειρά από πιστωτικές κάρτες, ενώ ειδικά για την ανάληψη μετρητών υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες ανεβαίνει ακόμη και πάνω από το 25%. Πρόκειται δηλαδή με διαφορά για τον πιο ακριβό τρόπο δανεισμού στην αγορά, μια και τα επιτόκια είναι διπλάσια από αυτά των καταναλωτικών δανείων και τετραπλάσια σε σχέση με τα στεγαστικά δάνεια.

Και «τσουχτερά» καπέλα

Παράλληλα, τα υψηλά επιτόκια συνοδεύονται από μια σειρά από «καπέλα» και ψιλά γράμματα, που κάνουν την εξυπηρέτηση των καρτών ακόμη πιο δύσκολη. Για παράδειγμα, στις αναλήψεις μετρητών, οι τόκοι «μετρούν» από την πρώτη κιόλας μέρα της συναλλαγής. Αντίστοιχα, αν κάποιος δεν πληρώσει έγκαιρα ολόκληρο το ποσό της οφειλής, επιβαρύνεται με τόκους για το σύνολο και όχι για το κομμάτι το οποίο έχει αφήσει ανεξόφλητο.

Επιπλέον, μια σειρά από παγίδες υπάρχουν και στα προγράμματα μεταφοράς οφειλών, τα οποία κατά κανόνα συνοδεύονται από χαμηλότερα επιτόκια. Έτσι, για παράδειγμα, οι πελάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η προσφορά του χαμηλού επιτοκίου ισχύει μόνο αν ο δανειολήπτης είναι συνεπής στη μηνιαία πληρωμή της ελάχιστης καταβολής.

Αν καθυστερήσει -ακόμα και μερικές μέρες- την πληρωμή της δόσης, χάνει την προσφορά του χαμηλού επιτοκίου και η τράπεζα -όπως αναφέρεται και στις συμβάσεις μεταφοράς υπολοίπων- θα τον χρεώνει στη συνέχεια με το τρέχον επιτόκιο αγορών των πιστωτικών καρτών της.

Παράλληλα, παρελθόν αποτελούν οι άτοκες περίοδοι χάριτος για μεταφορές ποσών που έφταναν µέχρι και τους 12 µήνες. Τώρα όχι μόνο τα χρήματα δεν μεταφέρονται άτοκα, αλλά το ποσό τοκίζεται από την πρώτη κιόλας ημέρα της μεταφοράς. Δηλαδή, ακόμα και αν ο πελάτης κάνει την κίνηση και πληρώσει αυτούσιο το ποσό του πρώτου λογαριασμού, θα συνεχίσει να επιβαρύνεται με τόκους για το ποσό που μετέφερε.

Επίσης, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στα περισσότερα προγράμματα μεταφοράς το χαμηλό επιτόκιο, είναι κυμαινόμενο. Αυτό σημαίνει ότι ακολουθεί τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων του ευρώ, άρα αν η ΕΚΤ αυξήσει και άλλο το επιτόκιο, θα επηρεαστούν άμεσα και όσοι μετέφεραν χρήματα.

Τέλος, σε πολλές περιπτώσεις, οι τράπεζες συνεχίζουν να επιβαρύνουν τους πελάτες τους με ετήσια συνδρομή –η οποία κυμαίνεται ανάμεσα στα 20 και τα 50 ευρώ- και η οποία επιβάλλεται ακόμα και στην περίπτωση που η κάρτα είναι ανενεργή καθόλη τη διάρκεια του έτους.

www.exipno.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>