Πλειστηριασμοί: Ειδικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για τη φύλαξη συμβολαιογραφείων

Ειδικό σχέδιο για την προστασία των συμβολαιογραφικών γραφείων της Αττικής έθεσε την Παρασκευή σε εφαρμογή η ελληνική αστυνομία. Προβλέπει αυξημένες περιπολίες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας με τα περισσότερα συμβολαιογραφεία, καθώς και ενεργοποίηση αστυνομικών με πολιτικά για την επιτήρηση των γραφείων – «στόχων».

Σύμφωνα με δημοσίσευμα της “Καθημερινής“, οι λεπτομέρειες του σχεδίου αποτυπώνονται σε δύο ξεχωριστές διαταγές που εξέδωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής τη 18η Ιανουαρίου 2018. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» είχαν πραγματοποιήσει μία ακόμα επίθεση κατά συμβολαιογραφείου, αυτή τη φορά στην οδό Καποδιστρίου 18.

Η πρώτη διαταγή έχει αποδέκτη την Αμεση Δράση και προβλέπει επιπλέον περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στο κέντρο της πρωτεύουσας, τις οδούς Ακαδημίας, Βασ. Σοφίας, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αμαλίας, 3ης Σεπτεμβρίου κ.ά. «Οι ανωτέρω ομάδες θα κινούνται στους προαναφερθέντες τομείς για επιτήρηση, εντοπισμό τυχόν υπόπτων ατόμων ή ομάδων, έλεγχο αυτών, άμεση ενημέρωση του κέντρου επιχειρήσεων για την ενεργοποίηση του μηχανισμού αντίδρασης». Οι περιπολίες των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή.

Με τη δεύτερη διαταγή, η ΓΑΔΑ ζητεί από τα κατά τόπους τμήματα και υποδιευθύνσεις ασφαλείας να διαθέσουν προσωπικό (αστυνομικούς με πολιτικά) για τη φύλαξη των συνολικά 18 συμβολαιογραφείων της Αττικής. Η ευθύνη για τον συντονισμό των ομάδων ανετέθη στην αρμόδια υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας. Κάθε γραφείο που μετέχει στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς προβλέπεται ότι θα επιτηρείται από τέσσερις αστυνομικούς με πολιτικά σε δύο βάρδιες, από τις 7 π.μ. έως 3 μ.μ. και από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. Συνολικά, δηλαδή, θα διατεθεί στην κρατική ασφάλεια δύναμη 144 αστυνομικών της ασφάλειας για τη διακριτική επιτήρηση των γραφείων – στόχων της Αττικής.

Οι παραπάνω πρωτοβουλίες της ηγεσίας της ΓΑΔΑ πάντως προκάλεσαν την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. που καταγγέλλουν –μεταξύ άλλων– «αφαίμαξη» των αστυνομικών υπηρεσιών της Αττικής. «Ιδιαίτερη εντύπωση έχει κάνει η αφαίμαξη των υπηρεσιών από τη διάθεση των συναδέλφων μας για την πραγματοποίηση των πλειστηριασμών. Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι όταν αρχίσει συστηματικά η εφαρμογή του νέου νόμου για τους “πλειστηριασμούς ακινήτων”, η όλη εφαρμογή του θα δημιουργήσει εξαιρετικά δυσμενές κοινωνικό κλίμα και ο αρχικός σχεδιασμός των πλέον των 150 (!!!) συναδέλφων που διατέθηκαν, δεν θα είναι τίποτα μπροστά σε αυτούς που θα απαιτούνται», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Βορειοανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιά.

www.statesmen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *