Πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για τεχνική και ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011 χωρίς έξοδο από το ευρώ

Τελευταία ενημέρωση περιεχομένου:

Ένα ευρύτερο σχέδιο το οποίο θα οδηγούσε την Ελλάδα σε καθεστώς τεχνικού default φαίνεται ότι επεξεργάζονται κύκλοι στην ΕΕ με επίκεντρο την Γερμανία.
Με βάση διαρροή που έχει υπάρξει και συζητηθεί σε οικονομικούς κύκλους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό φαίνεται ότι οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν συναποφασίσει η Ελλάδα να μην προχωρήσει σε άτακτη χρεοκοπία προκαλώντας domino effect δηλαδή πλήθος παρενεργειών και ασύμμετρων επιπτώσεων που δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί η ευρωζώνη.

Με βάση αξιόπιστη πηγή από  πολιτικό παράγοντα της χώρας, φαίνεται ότι υπάρχει ένα ευρύτερο σχέδιο της Γερμανίας να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα καθεστώς προστατευμένης χρεοκοπίας δηλαδή προς το τέλος του 2011 η Ελλάδα να προχωρήσει όχι βίαια αλλά οριοθετημένα σε ένα τεχνικό default το οποίο θα περιλαμβάνει τις εξής παραδοχές.
1)Μέχρι το τέλος του 2011 η Ελλάδα χρεοκοπεί σε ένα περιβάλλον προστατευμένο
2)Η χρεοκοπία αυτή θα πραγματοποιηθεί με στόχο να μην προκληθεί domino effect
3)Η τεχνική χρεοκοπία θα οδηγήσει σε credit event δηλαδή σε πιστωτικό γεγονός
4)Η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να προχωρήσει και σε νέο haircut στα ομόλογα ύψους 30% και έτσι να φθάσει η απομείωση του χρέους στο 50%
5)Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει εντός του ευρώ και θα παραμείνει και εντός του ευρώ σε καθεστώς χρεοκοπίας έως ότου εφόσον κοινωνία και οικονομία υποστούν ένα σοκ να τεθούν οι βάσεις επανακαθορισμού του εθνικού πλούτου.
Οι απόψεις αυτές του πολιτικού παράγοντα με τα ευρέως συζητούμενα για τον χρόνο και τρόπο χρεοκοπίας της Ελλάδος.
Μέχρι τώρα η S&P η Royal Bank of Scotland και η Ιαπωνική Nomura έχουν προσδιορίσει ως τον χρόνο χρεοκοπίας της Ελλάδος τον Δεκέμβριο του 2011. Το βασικό τους επιχείρημα ότι η Ελλάδα θα πάρει έως την 6η δόση και εν συνεχεία θα καταφανεί το πλήρες αδιέξοδο στην οικονομική διαχείριση οπότε θα καταστεί μονόδρομος η χρεοκοπία της χώρας.
Πάντως είναι εντυπωσιακό να προβλέπουν με τόσο μεγάλη ακρίβεια την χρεοκοπία της Ελλάδος.
Ήδη οι αγορές αξιολογούν την Ελλάδα πλέον με όρους χρεοκοπίας.
Με βάση την CMA οι πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδος είναι 97%. Τα CDS τα παράγωγα των ομολόγων στις 3400 μονάδες βάσης, τα spreads στις 2000 μονάδες βάσης και οι αποδόσεις στην 10ετία στο 21,5% και στο ομόλογο λήξης 18 Μαΐου του 2012 οι αποδόσεις έχουν φθάσει έως 104,5%.
Οι αγορές αρχίζουν να προεξοφλούν ουσιαστικά την χρεοκοπία της χώρας.
Εύστοχα παρατηρεί στέλεχος dealing room τράπεζας ότι τα CDS στις 3400 μονάδες δείχνει προεξόφληση της χρεοκοπίας.
Αν η χρεοκοπία καταστεί άτακτη τότε η εκτίναξη των CDS θα είναι τέτοια που θα ξεπεράσουν τις 5000 ή 6000 μονάδες βάσης.
Σε καθεστώς ελεγχόμενης χρεοκοπίας όπως φαίνεται να σχεδιάζεται για την Ελλάδα το σοκ που θα υπάρξει στο σύστημα γιατί σοκ θα υπάρξει αυτό είναι βέβαιο θα είναι μετά την εκδήλωση του ελεγχόμενο.

Κλίμακα αξιολογήσεων διεθνών οίκων
       
  Moody’s S&P Fitch
Άριστη Aaa AAA AAA
Υψηλής Διαβάθμισης Aa1 AA+ AA+
  Aa2 AA AA
  Aa3 AA- AA-
Υψηλότερα της Μεσαίας

Αξιολόγησης

Α1 Ελλάδα
2005
Α+ Ελλάδα 2005 Α+ Ελλάδα 2005

 

  Α2 Α Α
  Α3 Α- Α-
Χαμηλότερα της Μεσαίας Αξιολόγησης Baa1 BBB+ BBB+
  Baa2 BBB BBB
  Baa3 BBB- BBB-
Μη επενδυτικά ομόλογα (junk – σκουπίδια) Ba1 BB+ BB+
  Ba2 BB BB
  Ba3 BB- BB-
Κερδοσκοπικά B1 B+ B+
  B2 B B
  B3 B- B-
Υψηλού κινδύνου Caa1 CCC+ CCC+
  Caa2 CCC CCC(Ελλάδα)
  Caa3 CCC- CCC-
Υψηλός Κίνδυνος Χρεοκοπίας Ca(Ελλάδα) CC(Eλλάδα) CC
    C C*Ελλάδα
Χρεοκοπία C*Ελλάδα D*Ελλάδα D

*Πιθανή νέα βαθμολογία Ελλάδος

Πέτρος Λεωτσάκος

www.bankingnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.