Πληθαίνουν οι κατασχέσεις μισθών – ενοικίων

Βγάζουν τα μεγάλα όπλα για εισπράξουν

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα της φοροδιαφυγής το υπουργείο οικονομικών και προκειμένου να εισπράξει όσα περισσότερα μπορεί, από τα ληξιπρόθεσμα χρεών πάνω 41 δισ. που «λιμνάζουν» στις εφορίες επεκτείνει το μέτρο των κατασχέσεων εις χείρας τρίτων, σε μισθούς και ενοίκια.

Με την δυνατότητα που παρέχεται πλέον για άρση του τραπεζικού απορρήτου το υπουργείο οικονομικών έχει δώσει αυστηρές εντολές στις εφορίες να προχωρήσουν σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών ώστε να παρακρατείται μέρος από την μισθοδοσίας των μεγαλοοφειλετών ενώ σε αρκετές περιπτώσεις επιδιώκει να εισπράξει και ενοίκια για ακίνητα που ανήκουν σε μεγαλοοφειλέτες που αρνούνται να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες τους με την εφορίας.

Στόχος είναι να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία καθώς η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού φθάνει τα 4,5 δίσ. ευρώ. Με εγκύκλιο, που απέστειλε σε όλες τις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών, ζητεί να ενεργοποιηθούν όλα τα μέσα, ώστε να εισπραχθεί ως το τέλος του χρόνου, το 20-30% των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τα οποία ξεπερνούν τα 41 δισ. ενώ την ίδια ώρα 178.000 υποθέσεις παραβάσεων παραμένουν σε εκκρεμότητα στα αρχεία των εφοριών.

Τις τελευταίες ημέρες, πληθαίνουν οι καταγγελίες από τους φορολογουμενους ότι ορισμένοι διευθυντές εφοριών ζητούν από τις τράπεζες τα ποσά καταθέσεων που έχουν σε αυτές οφειλέτες του δημοσίου και μέρος αυτών, δεσμεύεται υπέρ της εφορίας. Επίσης ενημερώνουν επιχειρήσεις δημόσιες και μη, να παρακρατούν υπέρ του δημοσίου τουλάχιστον το 1/4 των αποδοχών των εργαζομένων τους για ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ταυτόχρονα το δημόσιο κατάσχει και τα ενοίκια «εις χείρας τρίτων», πριν δηλαδή οι οφειλέτες τα εισπράξουν από τους ενοικιαστές τους. Οι ενοικιαστές κατοικιών που ανήκουν σε οφειλέτες του Δημοσίου θα κληθούν με επιστολή από το υπουργείο Οικονομικών να καταθέσουν το τίμημα του ενοικίου σε λογαριασμό του Δημοσίου.

Στη «μάχη» της είσπραξής των οφειλών μπαίνουν και ιδιωτικά λογιστικά γραφεία, με κύριο στόχο 14.700 μεγαλοφειλέτες του δημοσίου, που χρωστούν στο κράτος 37 από τα 41 δισεκατομμύρια, καθώς ελάχιστες εφορίες, όπως η εφορία Ψυχικού έπιασαν ή ξεπέρασαν τον στόχο μείωσης των ληξιπρόθεσμων χρεών.

www.newsbeast.gr


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.