Πληρώνεις μέχρι να πεθάνεις…

Στην κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου για την αποπληρωμή των δανείων προτίθεται να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνη­ση, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης των δανειοληπτών που αδυνατούν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Πρόκειται να προχωρήσουν σε συζητή­σεις με τις τράπεζες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία μαζί τους να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις δανείων χωρίς να χρεια­στεί σχετική νομοθετική ρύθμιση. Από τις πρώτες επαφές που έχουν γίνει εκτιμάται ότι μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν συ­γκεκριμένα αποτελέσματα όσον αφορά στη ρύθμιση των δανείων. Πιο αναλυτι­κά, κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι σχεδόν ταυτόχρονα με την ολοκλήρω­ση της διαδικασίας ανακεφαλαίωσης των τραπεζών (περί τα τέλη Αυγούστου) θα έχει καταρτιστεί και το σχέδιο επιμήκυν­σης των δανείων.

Η κυβέρνηση φαίνεται ήδη να έχει κα­ταθέσει το ακόλουθο πρόγραμμα προς τις διοικήσεις των τραπεζών. Βάσει αυ­τού, λοιπόν, οι δόσεις των δανείων δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το 30% του συνολι­κού εισοδήματος που δηλώνει ο δανειο­λήπτης. Έτσι η αποπληρωμή του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 60 χρόνια. Η ρύθμιση θα ισχύσει και για τα δάνεια που έχουν αναχρηματοδοτηθεί. Αυτή εί­ναι η μία παράμετρος. Υπάρχει και μια δεύτερη, η οποία αφορά τους ανέργους που έχουν συνάψει δάνεια. Για τις συγκε­κριμένες περιπτώσεις θα εξεταστεί το εν­δεχόμενο να παγώσει η αποπληρωμή των δανείων για ένα χρονικό διάστημα, όπως και οι πλειστηριασμοί. «Η λύση των κα­τασχέσεων επιτείνει την ύφεση και γιγαντώνει το κοινωνικό πρόβλημα», αναφέ­ρει στο «Θέμα» στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού. Για τους άνεργους δανει­ολήπτες δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί μοντέλο «αποπληρωμής στο μέλλον».

topontiki.gr

Ένα σχόλιο σχετικά με το “Πληρώνεις μέχρι να πεθάνεις…”

  1. Αν και στα 60 χρόνια δε μπορεί να γίνει αποπληρωμή τότε θα προβλέπουν χιλιετηρίδα. Η λύση παραμένει μία. Η δικαιοσύνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *