Πλησιάζουν τα 100 δισεκατομμύρια οι οφειλές επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το σύνολο των οφειλών ανέρχεται στις 30 Νοεμβρίου 2015 σε 98,4 δισεκατομμύρια. Είναι εντυπωσιακή η αύξηση των οφειλών από τον Δεκέμβριο του 2012, όταν οι οφειλές, επίσης μεγάλες, ανήρχοντο σε 71,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αν και μεγάλο μέρος των οφειλών δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθεί γιατί αφορά σε επιχειρήσεις που πτώχευσαν και σε φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν να πληρώσουν, αν και επίσης σημαντικό μέρος αφορά σε προσαυξήσεις και πρόστιμα, το συμπέρασμα είναι πως και το 20% αυτών των οφειλών αν είχε εισπραχθεί, δεν θα υπήρχε καμία ανάγκη για να περάσουμε ούτε στο «τερατώδες» ασφαλιστικό, αλλά ούτε και η χώρα να εκβιάζεται από τους δανειστές για λήψη πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων, προκειμένου να καλυφθούν τα «κενά».

Με…τον παρά μας, που, κακά τα ψέματα, εξακολουθεί να υπάρχει σε μέρος της επιχειρηματικής κοινότητας και των φυσικών προσώπων που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους από …χόμπι, θα μπορούσαμε να είμαστε μια «κανονική» χώρα.

Θα μπορούσαμε να έχουμε υψηλό βαθμό ανεξαρτησίας και να μην είμαστε τα μόνιμα «θύματα» των δανειστών…

Δείτε τι χρωστάνε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα στην Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, δείτε και τι γράφουν οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2015 και…θα κατυαλάβετε ότι με την πολιτική και τη συμπεριφορά «ο κλέψας του κλέψαντος», η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη…
 ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

 
  2012 2013 2014 2015
Οφειλές προς εφορία 59,2 66,4 73,2 83,6
Οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία 11,9 13,1 14,43 14,89
Σύνολο οφειλών προς εφορία και ταμεία 71,1 79,5 87,6 98,4

 

ΠΗΓΗ:ΥΠΟΙΚ – Τα στοιχεία 2012, 2013, 2014 είναι υπολογισμένα στις 31 Δεκεμβρίου και τα στοιχεία του 2015 στις 30 Νοεμβρίου.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.