Ποια είναι η Pepper που «μπαίνει» στα ελληνικά κόκκινα δάνεια

Να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά διαχείρισης «κόκκινων» δανείων σχεδιάζει η Pepper Group, μέλος του αμερικανικού επενδυτικού γίγαντα KKR, η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας συμβούλων ακινήτων NAI Hellas/Advent. Η ΝΑΙ Hellas/Advent θα μετονομαστεί σε Pepper Hellas και πλέον θα έχει ως κύριο στόχο να λειτουργήσει ως asset manager για την διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν εξασφαλίσεις με ακίνητα.

Το αντικείμενο είναι μεγάλο καθώς υπολογίζεται ότι περίπου το 60% με 70% των «κόκκινων» δανείων είναι εξασφαλισμένο με κάποιο ακίνητα και υπ’ αυτό το πλαίσιο η νέα εταιρεία έχει υψηλούς στόχους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύει μακροπρόθεσμα στην διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων ονομαστικής αξίας 25 δισ. ευρώ και σχεδιάζει να επεκτείνει μέσα στα επόμενα χρόνια την ομάδα της από τα 50 άτομα που είναι σήμερα στα 2.000!

Η Pepper είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό κυρίως μεγάλων επενδυτών και τραπεζών που διαθέτουν χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δανείων. Ιδρύθηκε το 2001 στην Αυστραλία και επεκτάθηκε το 2012 στην Βρετανία. Από τότε έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια.

H βρετανική μονάδα διαθέτει στοιχεία υπό διαχείριση (assets under management) αξίας 33,3 δισ. λιρών. Στην Ιρλανδία η εταιρεία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων σχεδόν 18 δισ. ευρώ, ενώ διαθέτει ισχυρή παρουσία σε Ισπανία και Ιταλία. Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 800 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Κύπρου. Πέρα από τη διαχείριση NPLs η εταιρεία δραστηριοποιείται και στη παροχή ενυπόθηκων δανείων ως μη τραπεζικός χρηματοδότης. 

Πέρσι τo καλοκαίρι ο αμερικανικός όμιλος ιδιωτικών συμμετοχών KKR εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Pepper έναντι 518 εκατ. δολαρίων.

Με την εξαγορά της ΝΑΙ Hellas, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, εκτιμητών και διαχειριστών ακίνητης περιουσίας στην ελληνική αγορά με πελάτες τράπεζες, ΑΕΕΑΠ, και μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες η Pepper μπαίνει δυναμικά στη χώρα μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Ζιώγας επικεφαλής της NAI Hellas που συνεχίζει ως διευθύνων σύμβουλος της Pepper Hellas:

«Με την σημαντική εμπειρία και την εξειδίκευση του ομίλου πιστεύουμε πως αυτή η συναλλαγή θα δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό παίκτη που θα βοηθήσει στην επίλυση των μεγαλύτερων υποθέσεων NPLs που έχουν παρουσιαστεί στο ελληνικό σύστημα».

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.