Προσοχή στα σχόλια που προσφέρουν δάνεια -  Απάτη με παροχή δανείων

Πρόσφατα σχόλια

  • Dimitris75 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλημέρα, Έχεις δίκιο, δεν είδα πως έκανες αίτημα. θα ήθελα αν λάβεις απάντηση από την τράπεζα να την κοινοποιήσεις. Αν κατάλαβα καλά μπορεί ο Χαρακτινιώτης να προτείνε…
  • arjangerben@gmail.com on Forum: Γενική συζήτηση 12Προσφέρω δάνειο
  • Άρης. on Αριθμοί τηλεφώνων εισπρακτικών εταιρειών2106200159 e-value
  • νίκος123 on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα @Matina, άσχετα με το τί διαβάζουμε δεξιά και αριστερά οτι τα δάνεια κρίθηκαν παράνομα, οτι έχουν αποπληρωθεί από το κράτος μέσω ανακεφαλαιώσεων κλπ κλπ, η αλ…
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Επίσης, μπορώ να ζητήσω από τη Eurobank αναλυτική κατάσταση των οφειλών μου με κάποια αίτηση που θα καταθέσω εγώ στην τράπεζα χωρίς να μπει στην μέση δικηγόρος?
  • Matina on Forum: Γενική συζήτηση 12Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εάν κάποιος γνωρίζει να με κατατοπίσει.. Με παίρνουν τηλ από το γραφείο της Χαρακτινιώτη για διακανονισμό εκ μέρους της Eurobank…
Minilink

Ποια είναι η Pepper που «μπαίνει» στα ελληνικά κόκκινα δάνεια

Να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά διαχείρισης «κόκκινων» δανείων σχεδιάζει η Pepper Group, μέλος του αμερικανικού επενδυτικού γίγαντα KKR, η οποία ολοκλήρωσε πρόσφατα την εξαγορά της ελληνικής εταιρείας συμβούλων ακινήτων NAI Hellas/Advent. Η ΝΑΙ Hellas/Advent θα μετονομαστεί σε Pepper Hellas και πλέον θα έχει ως κύριο στόχο να λειτουργήσει ως asset manager για την διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων που έχουν εξασφαλίσεις με ακίνητα.

Το αντικείμενο είναι μεγάλο καθώς υπολογίζεται ότι περίπου το 60% με 70% των «κόκκινων» δανείων είναι εξασφαλισμένο με κάποιο ακίνητα και υπ’ αυτό το πλαίσιο η νέα εταιρεία έχει υψηλούς στόχους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στοχεύει μακροπρόθεσμα στην διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανείων ονομαστικής αξίας 25 δισ. ευρώ και σχεδιάζει να επεκτείνει μέσα στα επόμενα χρόνια την ομάδα της από τα 50 άτομα που είναι σήμερα στα 2.000!

Η Pepper είναι μια εταιρεία που ειδικεύεται στην διαχείριση ακίνητης περιουσίας για λογαριασμό κυρίως μεγάλων επενδυτών και τραπεζών που διαθέτουν χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων ενυπόθηκων δανείων. Ιδρύθηκε το 2001 στην Αυστραλία και επεκτάθηκε το 2012 στην Βρετανία. Από τότε έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα σε χώρες που αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα με τα «κόκκινα» δάνεια.

H βρετανική μονάδα διαθέτει στοιχεία υπό διαχείριση (assets under management) αξίας 33,3 δισ. λιρών. Στην Ιρλανδία η εταιρεία διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων σχεδόν 18 δισ. ευρώ, ενώ διαθέτει ισχυρή παρουσία σε Ισπανία και Ιταλία. Μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο η εταιρεία ανέλαβε τη διαχείριση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 800 εκατ. ευρώ της Τράπεζας Κύπρου. Πέρα από τη διαχείριση NPLs η εταιρεία δραστηριοποιείται και στη παροχή ενυπόθηκων δανείων ως μη τραπεζικός χρηματοδότης. 

Πέρσι τo καλοκαίρι ο αμερικανικός όμιλος ιδιωτικών συμμετοχών KKR εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Pepper έναντι 518 εκατ. δολαρίων.

Με την εξαγορά της ΝΑΙ Hellas, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων, εκτιμητών και διαχειριστών ακίνητης περιουσίας στην ελληνική αγορά με πελάτες τράπεζες, ΑΕΕΑΠ, και μεγάλες εθνικές και πολυεθνικές εταιρείες η Pepper μπαίνει δυναμικά στη χώρα μας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θωμάς Ζιώγας επικεφαλής της NAI Hellas που συνεχίζει ως διευθύνων σύμβουλος της Pepper Hellas:

«Με την σημαντική εμπειρία και την εξειδίκευση του ομίλου πιστεύουμε πως αυτή η συναλλαγή θα δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό παίκτη που θα βοηθήσει στην επίλυση των μεγαλύτερων υποθέσεων NPLs που έχουν παρουσιαστεί στο ελληνικό σύστημα».

Πηγή


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>