Ποινική δίωξη Προβόπουλου ζητά ο Καμμένος

Ποινική δίωξη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, ζητά με δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος επιμένοντας ότι η ΤτΕ με της οδηγίες του κινήθηκε έκνομα διαχειριζόμενη κατά το δοκούν τα ομόλογα και τα διαθέσιμα πολλών Ταμείων τα οποία δεν είχαν υπογράψει καμία εξουσιοδότηση ούτε είχαν συνενέσει. Η ΤτΕ έχει και στο παρελθόν απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες με ανακοινώσεις επισημαίνοντας ότι έδρασε βάσει του νόμου του Υπουργείου Οικονομικών  οποίος αναθέτει στην ΤτΕ τη διαχίριση των αποθεματικών των ταμείων.

Ο Πάνος Καμμένος στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στο περιθώριο της επίσκεψης του στην ΔΕΘ, αποκάλυψε στοιχεία που επιβεβαιώνουν την επιμονή του για ποινική δίωξη του τραπεζίτη, πράξη την οποία είχε προαναγγείλει και στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αποκάλυψε πως η διαχείριση των χρημάτων οργανισμών και ΝΠΔΔ έγινε με τρόπο παράνομο αφού πολλοί από αυτούς τους οργανισμούς δεν έδωσαν καμμία εντολή, καμμία εξουσιοδότηση ενώ δεν υπάρχουν και αποφάσεις των ΔΣ για να διαχειριστεί ο Προβόπουλος τις αποταμιεύσεις τους. Με αποτέλεσμα, να γίνουν αγορές “τοξικών” ομολόγων τα οποία στην συνέχεια “κουρεύτηκαν” με αποτέλεσμα την απώλεια δισεκατομμυρίων Ευρώ υπέρ των “έξυπνων” πωλητών.

Η αποκάλυψη αυτή είναι στο ίδιο πλαίσιο δράσης με το σκάνδαλο των CDS του ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, όπως τόνισε ο ΠΚ, που είχε ο ίδιος αποκαλύψει και αυτή την στιγμή βρίσκεται στην δικαιοσύνη.

Ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε ότι δεν θα σταματήσει εως ότου όλοι οι επίορκοι αλλά και αυτοί που προσπαθούν να “συμβιβάσουν” σκάνδαλα εκατομμυρίων, οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. “Εάν αυτό δεν επιτευχθεί από τις εξεταστικές, θα βρούμε άλλους τρόπους και πιστέψτε με, δεν είμαστε μόνοι μας” τόνισε, προαναγγέλοντας ευρύτατες πολιτικές συμμαχίες για τις διαφαινόμενες αυτές διώξεις.

www.sofokleousin.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *