Ποιοί είμαστε

Σίγουρα υπάρχουν πολλές οργανώσεις για την προστασία του καταναλωτή, για την προστασία του δανειολήπτη μπλα μπλα μπλα κλπ.  Οργανώσεις, που συνήθως είναι καπελωμένες, δεν εξυπηρετούν τον πολίτη, που τελικά δεν προσφέρουν κάτι ουσιαστικό. Αυτό που δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον δεν βρήκαμε εμείς, είναι μια συλλογική προσπάθεια των άμεσα ενδιαφερομένων για ανταλλαγή απόψεων, αλλά κυρίως πληροφόρησης, η έλλειψη της οποίας στο τέλος στοιχίζει ακριβά.

Μετά από μια on line συζήτηση μεταξύ μερικών αγνώστων ανθρώπων, που όμως τους ενώνουν κοινές αγωνίες, αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτό το site, ώστε να συγκεντρώσουμε κάθε είδους πληροφορία, η οποία θα είναι ελεύθερα προσβάσιμη στον οποιοδήποτε. Καλούμε τον οποιοδήποτε, να συνεισφέρει στον εμπλουτισμό του περιεχομένου του site, με αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, νόμων, Προεδρικών Διαταγμάτων και δικαστικών αποφάσεων, ώστε να μπορούν να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Δεν είμαστε Σωματείο ή ΜΚΟ ή άλλο νομικό πρόσωπο.

Διευκρινίζεται ότι:

α. Το σύνολο του περιεχομένου αυτού του site θα είναι ελεύθερα προσβάσιμο στον οποιοδήποτε, ανεξάρτητα από το αν θα εγγραφεί ως μέλος ή όχι.

β. Η εγγραφή κάποιου μέλους είναι απολύτως δωρεάν και δεν γεννά κάποια υποχρέωση, τόσο από την πλευρά του, όσο και από την πλευρά των δημιουργών του site. Οι εγγραφές καταργήθηκαν, όπως και οι αποστολές email, για λόγους ασφαλείας. Ο σχολιασμός γίνεται μέσω της πλατφόρμας disqus και δεν απαιτείται εγγραφή στο site μας.

γ. Η εγγραφή μέλους, αποσκοπεί στο να λαμβάνει αυτόματα με email, κάποια είδηση ή ανακοίνωση, η οποία κρίνεται σημαντική, καθώς και να μπορεί να συμμετέχει στις συζητήσεις μας.

δ. Σε καμία περίπτωση δεν παριστάνουμε τους νομικούς, απλά γιατί δεν είμαστε τέτοιοι. Για κάθε είδους δικαστική εμπλοκή, θα πρέπει να απευθύνεστε σε δικηγόρους της επιλογής σας. Οι δημιουργοί του site, δεν φέρουν καμία ευθύνη για λανθασμένη ερμηνεία, κατανόηση ή χρήση των πληροφοριών, που ο επισκέπτης θα διαβάσει εδώ. Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που παρέχονται στους επισκέπτες, δεν  αποτελούν σε καμιά περίπτωση άμεσα ή έμμεσα συμβουλή, προτροπή ή παρότρυνση για την διενέργεια ή μη οποιασδήποτε πράξης.  Συνεπώς, οι επισκέπτες/χρήστες οφείλουν να αξιολογούν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργούν βάσει της προσωπικής τους βούλησης, σύμφωνα με τις συμβουλές δικηγόρου της επιλογής των, χωρίς το daneiakartes.info να φέρει καμία ευθύνη.

ε. Τα σχόλια των μελών στο Forum εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των σχολιαστών και μόνο και είναι ανεξάρτητα από τις θέσεις και απόψεις των συντελεστών και διαχειριστών του daneiakartes.info.


Μην καταπίνετε τίποτα αμάσητο. Ερευνήστε και διασταυρώστε οτιδήποτε διαβάζετε, όπου και αν το διαβάζετε.

Ban-BaNk (Greek Version)

Απάτη με παροχή δανείων

Παρά τα φίλτρα και τη συνεχή παρακολούθηση των σχολίων, καμιά φορά μερικά «διαφημιστικά» μηνύματα, εμφανίζονται ως σχόλια, προσφέροντας δάνεια και διευκολύνσεις.

Το φαινόμενο έχει ενταθεί κατά τους τελευταίους μήνες.

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!! Κανένας δεν θέλει να σας δώσει δάνεια. Είναι μέθοδος εξαπάτησης, η λεγόμενη «νιγηριανή απάτη», όπου ο απατεώνας, πείθει το θύμα ότι θα του δώσει κάποιο δάνειο, αλλά για να εκταμιευθεί, θα πρέπει πρώτα το θύμα να πληρώσει κάποια έξοδα φακέλου κλπ

Με λίγα λόγια, ο απατεώνας υπόσχεται ότι θα δώσει π.χ. 10.000 ευρώ δάνειο, αλλά πρώτα το θύμα θα πρέπει να πληρώσει 400 ευρώ τραπεζικά έξοδα.
Εννοείται ότι μόλις το θύμα δώσει τα 400 ευρώ, ο απατεώνας γίνεται άφαντος.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν, σε διαφημίσεις αυτού του είδους, που εκμεταλλευόμενες την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων, στις δύσκολες μέρες που ζούμε, προσπαθούν να εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.

Προς πλήρη διευκρίνηση του θέματος, το daneiakartes.info κατηγορηματικά δηλώνει ότι:

  1. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει δάνεια ή παρόμοιες παροχές.
  2. Δεν έχει καμία σχέση με «σχόλια» που διαφημίζουν παροχή νέων δανείων ή μεσολάβηση για  ρύθμιση παλιών, τα οποία έχουν σκοπό να σας εξαπατήσουν.
  3.  Ο μόνος νόμιμος και διαφανής τρόπος λήψης δανείου είναι από τις επίσημες τράπεζες.
  4. Ο μόνος νόμιμος και ασφαλής τρόπος ρύθμισης υφιστάμενου δανείου είναι η διαπραγμάτευση με την ίδια την τράπεζα που το χορήγησε και με κανέναν άλλον. Συνιστάται να έχετε συμβουλευθεί δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας.
  5. Σε καμία περίπτωση δεν παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία επί πληρωμή. Σε καμία περίπτωση δεν θα σας ζητήσει χρήματα, κάτω από οποιαδήποτε δικαιολογία.

Να είστε πάντα πολύ καχύποπτοι, εναντίον οποιουδήποτε ζητάει τα προσωπικά σας στοιχεία ή, πολύ περισσότερο, χρήματα, προσφέροντας «μαγικές λύσεις». Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

Google Chrome Browser

Για σωστή ανάγνωση του blog μας, προτιμήστε τον Google Chrome Browser.

Κατεβάστε τον δωρεάν από εδώ:

https://www.google.com/intl/el/chrome/

Η χρήση άλλου browser δεν συνιστάται, διότι πιθανόν να μην μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλα τα κείμενα.

Βοήθεια από Φίλους

Βοηθήστε μας, στέλνοντας άρθρα, δικαστικές αποφάσεις ή νόμους, καθώς και αριθμούς κλήσεις εισπρακτικών εταιριών.